Žitný kvásek BIO 30g

Další obrázky

8594034788987

Žitný kvásek BIO 30g

Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.

Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené vlažné vody. Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.

Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín. Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.

TIP: Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.

Zobrazit více
15 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 500,00 Kč
(ks)
Skladem
3 kusy
U Vás ve středu, 22. května.

Složení

Celozrnná mouka BIO, startovací kultura

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1413 /336
tuky (g) 1.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.5
sacharidy (g) 52
z toho cukry (g) 1
bílkoviny (g) 11

Skladování a použití

Skladovat v chladu a temnu.

Vyzkoušejte si domácí výrobu žitného kvásku a následně kváskového chleba nebo pečiva.

Příprava: 1/2 sáčku žitného kvásku, 2 lžíce žitné celozrnné mouky, 200 ml převařené vlažné vody. Vše smícháme, přikryjeme útěrkou a necháme kynout v teple při teplotě do 35°C. Za 24 hod přidáme 2 lžíce žitné mouky a další den znovu 2 lžíce žitné mouky. Kvásek kyne až 3. den.

Chléb: ke kvásku přidáme 300 ml vody, 250 g mouky pšeničné hladké, 250 g mouky špaldové celozrnné hladké, 13 g sůl, kmín. Necháme kynout v teple ve formě min. 2 hodiny a pečeme asi 30 min. při 180°C.

TIP: Pro lesklou a křupavou kůrku potřeme chléb po vytažení z trouby vodou se solí.