Vločky žitné BIO 250g

Další obrázky

8595016500191

Vločky žitné BIO 250g

Žito je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.

Návod k přípravě: Žitné vločky můžete konzumovat buďto syrové nebo opražené, povařené či spařené horkou vodou nebo (sójovým) mlékem. Můžete k nim přidat ořechy a semena, sušené ovoce nebo med, použít je při přípravě müsli nebo granoly. Výborné jsou i s jogurtem. Při kuchyňské úpravě je můžete použít jako přílohu, zavářku do polévky, po rozemletí jimi můžete nahrazovat mouku při pečení moučníků a slaného či sladkého pečiva. Výborné jsou při přípravě karbanátků, k přípravě placiček atp.

Zobrazit více
21 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 84,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 09. prosince.

Složení

vločky žitné*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1385 /330
tuky (g) 2
sacharidy (g) 70.2
bílkoviny (g) 10.5

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Žito je bohaté na fosfor, hořčík, železo, zinek, selen a jiné stopové prvky. Obilné vločky uchovávají většinu cenných látek – sacharidy, rostlinné bílkoviny, nenasycené mastné kyseliny, minerální látky, vitamíny i vlákninu.

Návod k přípravě: Žitné vločky můžete konzumovat buďto syrové nebo opražené, povařené či spařené horkou vodou nebo (sójovým) mlékem. Můžete k nim přidat ořechy a semena, sušené ovoce nebo med, použít je při přípravě müsli nebo granoly. Výborné jsou i s jogurtem. Při kuchyňské úpravě je můžete použít jako přílohu, zavářku do polévky, po rozemletí jimi můžete nahrazovat mouku při pečení moučníků a slaného či sladkého pečiva. Výborné jsou při přípravě karbanátků, k přípravě placiček atp.