Vločky ovesné BIO 500g

Další obrázky

8595016500207

Vločky ovesné BIO 500g

Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.

Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza.

Návod k přípravě: Vločky se mohou vařit v sójovém mléce či zeleninovém vývaru. Ovesné vločky uvařené v sójovém mléce, podávané s s medem a kousky jablek nebo banánů tvoří výborné snídaně pro děti, mládež, sportovce a těhotné či kojící ženy. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, dále na vitaminy (B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E), minerály (mj. hořčík) a stopové prvky.

Zobrazit více
35 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 70,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 11. prosince.

Složení

ovesné vločky*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1524 /363
tuky (g) 7
bílkoviny (g) 12

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Nejlepší způsob, jak jíst oves a získat z něj všechny živiny, je v podobě vloček. Oves je obilí nejbohatší na živiny. Obsahuje přibližně dvakrát více tuků než pšenice, více proteinů a sacharidů.

Oves je velmi bohatý na fosfor, železo (více než maso) a vitamin B1. Nejvíce zastoupenou živinou v ovsu jsou sacharidy, které se díky struktuře zrna lehce asimilují a pomalu vstřebávají. Oves tak dokáže tělu poskytnout zásobu energie na několik hodin. V ovsu se nachází v malém množství i fruktóza.

Návod k přípravě: Vločky se mohou vařit v sójovém mléce či zeleninovém vývaru. Ovesné vločky uvařené v sójovém mléce, podávané s s medem a kousky jablek nebo banánů tvoří výborné snídaně pro děti, mládež, sportovce a těhotné či kojící ženy. Klíček je část zrna, která je nejbohatší na živiny a aktivní látky, a to zejména na proteiny, dále na vitaminy (B1, B2, B6, niacin a kyselinu listovou, vitamin E), minerály (mj. hořčík) a stopové prvky.