Tygří ořechy BIO 100g

Další obrázky

8595016504472

Tygří ořechy BIO 100g

Tygří ořech neboli Chufa (čtěte čufa), jak je znám ve Španělsku nebo Erdmandeln v Německu není ve skutečnosti ořech, nýbrž drobná hlíza. Má hnědou barvu a velmi zvrásněný povrch, připomínající malý seschlý lískový oříšek.

Chufa je především známa pro své zdravotní účinky, neboť obsahuje hodně vlákniny, proteinů a přírodního cukru. Vysoký obsah vlákniny, kombinovaný s lahodnou chutí, z ní vytváří ideální, skutečně zdravou svačinku. Má vynikající nutriční hodnoty s velmi podobným složením tuků jako mají např. olivy. Je také bohatá na přírodní minerály, zejména na fosfor, hořčík a draslík a má velmi nízkou hladinu sodíku.

Chufu konzumujeme buď jen tak, společně s ostatními oříšky nebo ji v mixéru “umeleme” na mouku. Mouka pak slouží jako základ "chufli". S chufou se díky své přirozeně sladké chuti můžete setkat i v podobě sladkého nápoje zvaného “horchata”. Vyrábí se podobně jako kterékoliv jiné “oříškové mléko”, např. mandlové.

Zobrazit více
49 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 490,00 Kč
Není skladem

Složení

hlízy šáchoru jedlého* (Cyperus esculentus)

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 2000 /476
tuky (g) 27
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 5.1
sacharidy (g) 50
z toho cukry (g) 16
vláknina (g) 11
bílkoviny (g) 4.1

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 65 %.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Tygří ořech neboli Chufa (čtěte čufa), jak je znám ve Španělsku nebo Erdmandeln v Německu není ve skutečnosti ořech, nýbrž drobná hlíza. Má hnědou barvu a velmi zvrásněný povrch, připomínající malý seschlý lískový oříšek.

Chufa je především známa pro své zdravotní účinky, neboť obsahuje hodně vlákniny, proteinů a přírodního cukru. Vysoký obsah vlákniny, kombinovaný s lahodnou chutí, z ní vytváří ideální, skutečně zdravou svačinku. Má vynikající nutriční hodnoty s velmi podobným složením tuků jako mají např. olivy. Je také bohatá na přírodní minerály, zejména na fosfor, hořčík a draslík a má velmi nízkou hladinu sodíku.

Chufu konzumujeme buď jen tak, společně s ostatními oříšky nebo ji v mixéru “umeleme” na mouku. Mouka pak slouží jako základ "chufli". S chufou se díky své přirozeně sladké chuti můžete setkat i v podobě sladkého nápoje zvaného “horchata”. Vyrábí se podobně jako kterékoliv jiné “oříškové mléko”, např. mandlové.