Špalda loupaná BIO 1kg

Další obrázky

8595582423610

Špalda loupaná BIO 1kg

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Kde využijete vaření špaldové zrno: osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, na klíčení.

Použití: Špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.

Zobrazit více
67 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 67,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 29. dubna.

Země původu

Česká republika

Složení

špalda loupaná*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1530 /364
tuky (g) 4.1
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.51
sacharidy (g) 61.2
z toho cukry (g) 61.2
bílkoviny (g) 15.4

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75%.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Špalda je jedna z nejstarších původních obilovin. Má podobné složení jako klasická pšenice, ale v porovnání s ní, je nutričně bohatší. Obsahuje více bílkovin, minerálních látek, vitamínů skupiny B a její vláknina je lépe a snáze stravitelná. Kde využijete vaření špaldové zrno: osmažené na cibulce jako skvělou přílohu k pokrmům, na přípravu špaldot (rizot), obohacení salátů, do karbenátků, na zapékání, na klíčení.

Použití: Špaldu je vhodné namočit minimálně na 8 hodin, ideálně přes noc a poté cca 50 minut vařit. Odměnou bude skvělá, oříšková, minerální chuť.