Sonnentor: Řeřicha k naklíčení BIO 120g

Další obrázky

9004145001077

Sonnentor: Řeřicha k naklíčení BIO 120g

Klíčky ze semena řeřichy jsou obzvláště v zimním období ideálním zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Ostře kořenitá chuť řeřichy je způsobena glykosidy glykotropaelinem a benzylizothiokyanátem. Hořčiny a aromatické látky (hořčičná silice) působí příznivě na látkovou výměnu a činnost ledvin. Čistího účinku řeřichy se využívá od pradávna v léčbě jarní únavy. Vysoký obsah vitaminu C činí řeřichu nepostradatelnou i pro zimní kuchyni. Pravidelná konzumace je spolehlivou prevencí chorob.

Namáčení: 4 - 6 hodin

Klíčení: 4 - 5 dní

Semínka nasypeme do misky či uzavíratelné láhve s prodyšným víčkem.

Minimálně 2x denně propláchneme ve vodě

Semínka je potřeba udržovat neustále navlhčená, nesmí ale stát ve vodě.

Klíčky pak můžeme použít k dochucení teplého jídla, salátu či polévky.

Zobrazit více
95 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 791,70 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve čtvrtek, 23. ledna.

Složení

semena řeřichy*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Skladování a použití

Skladovat v suchu a chladu. Návod k použití: Řeřichu nemusíte namáčet, jednoduše ji dáte do nakličovací misky, která je vyplněna vatou nebo substrátem. Pokud ji nakličujete v nakličovadle, důkladně ji proplachujte, protože klíčící semínka jsou charakteris

Klíčky ze semena řeřichy jsou obzvláště v zimním období ideálním zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Ostře kořenitá chuť řeřichy je způsobena glykosidy glykotropaelinem a benzylizothiokyanátem. Hořčiny a aromatické látky (hořčičná silice) působí příznivě na látkovou výměnu a činnost ledvin. Čistího účinku řeřichy se využívá od pradávna v léčbě jarní únavy. Vysoký obsah vitaminu C činí řeřichu nepostradatelnou i pro zimní kuchyni. Pravidelná konzumace je spolehlivou prevencí chorob.

Namáčení: 4 - 6 hodin

Klíčení: 4 - 5 dní

Semínka nasypeme do misky či uzavíratelné láhve s prodyšným víčkem.

Minimálně 2x denně propláchneme ve vodě

Semínka je potřeba udržovat neustále navlhčená, nesmí ale stát ve vodě.

Klíčky pak můžeme použít k dochucení teplého jídla, salátu či polévky.