Semena na klíčky Hořčice černá 20g

Další obrázky

5907595510042

Semena na klíčky Hořčice černá 20g

POUŽITÍ:

Nejčastěji se přidávají do zeleninového, ovocného salátu, vajíček, omelety, pomazánky, na pečivo, oblíbené chlebíčky, nebo je můžete smažit na horkém tuku a přidat do rýže, brambor apod. Za nás jsou nejlepší na pizze, na čerstvém sýru.

NÁVOD NA KLÍČENÍ SEMÍNEK

Nejlépe si pořídíme klíčící nádobu misku na klíčení ) ve které semínka lehce klíčíme. Pokud ji nemáme, tak doba namáčení semínek se pohybuje okolo 8-12 hodinami a klíčení mezi 2-6 dny. Ideální teplota pro klíčení je cca 20°C. Sklízí se při velikosti 2,5-5 cm.

JAK DLOUHO TRVÁ KLÍČENÍ?

Doba klíčení: 3-7 dní

ČERSTVÉ KLÍČKY VÁM VYDRŽÍ AŽ 14 DNÍ

Před každou konzumací omyjte klíčky. Výhonky klíčků můžete skladovat až 14 dní v ledničce ( důležité je, každý den je omývat ).

Zobrazit více
27 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 1 350,00 Kč
Není skladem

Složení

Černá hořčice obsahuje ve svém složení větší množství než jiné druhy hořčice, fytoncidy s baktericidními vlastnostmi a vitamínem B2, který může posilovat imunitní procesy v těle.

Navíc jsou také blahodárné na vlákninu, saponiny, flavonoidy a rostlinné hormony, které můžou příznivě regulovat práci celého organismu a krevního oběhu. Zvláště doporučeno pro kořeněná jídla, saláty, čerstvé sýry a sendviče.

Klíčky černé hořčice se pěstují snadněji než klíčky bílé hořčice, protože během procesu klíčení uvolňují mnohem méně slizu.

Samotná semena mohou také sloužit jako koření pro nakládané okurky a pro domácí hořčici. Nejčastěji se však používá s pikantními pokrmy s masem a rybami.


Skladování a použití

Skladujte v suchu.

POUŽITÍ:

Nejčastěji se přidávají do zeleninového, ovocného salátu, vajíček, omelety, pomazánky, na pečivo, oblíbené chlebíčky, nebo je můžete smažit na horkém tuku a přidat do rýže, brambor apod. Za nás jsou nejlepší na pizze, na čerstvém sýru.

NÁVOD NA KLÍČENÍ SEMÍNEK

Nejlépe si pořídíme klíčící nádobu misku na klíčení ) ve které semínka lehce klíčíme. Pokud ji nemáme, tak doba namáčení semínek se pohybuje okolo 8-12 hodinami a klíčení mezi 2-6 dny. Ideální teplota pro klíčení je cca 20°C. Sklízí se při velikosti 2,5-5 cm.

JAK DLOUHO TRVÁ KLÍČENÍ?

Doba klíčení: 3-7 dní

ČERSTVÉ KLÍČKY VÁM VYDRŽÍ AŽ 14 DNÍ

Před každou konzumací omyjte klíčky. Výhonky klíčků můžete skladovat až 14 dní v ledničce ( důležité je, každý den je omývat ).