Semena na klíčky Čínská směs 40g

Další obrázky

5907595507967

Semena na klíčky Čínská směs 40g

Směs na klíčení - Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů. Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm.

Návod na klíčení:

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Rady a tipy:

Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo. Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.

Zobrazit více
27 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 675,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 28. dubna.

Složení

Lens culinaris (čočka) -15% Pisum sativum (hrách) -15% Cicer arietinum (cizrna) -15% Clandestina Glycin (sója), - 15% Vigna radiata (fazole mungo) -20% Vigna angularis (fazole adzuki) -20%  


Skladování a použití

Skladovat v suchu.

Směs na klíčení - Čínská směs je složena z druhů, které jsou často používány v asijské kuchyni. Směs obsahuje druhy, které jsou neocenitelným zdrojem lehce stravitelných bílkovin, snižují hladinu "špatného" cholesterolu, a obsahují velké množství antioxidantů. Vzhledem k obsahu kyseliny listové jsou klíčky vhodné pro těhotné ženy. K dokonalé chuti připravte na pánvi s minimálním množstvím oleje, vhodné jako doplněk k ochucení, samotné s rýži, nebo jako samostatný pokrm.

Návod na klíčení:

Nejdříve semena propláchneme ve vodě pokojové teploty. Poté semínka přesypeme do čisté misky a zalijeme převařenou vodou o pokojové teplotě. Semínka necháme "předboptnat" několik hodin (max. 10 hodin), poté opět propláchneme a vložíme do Biomisky, (také lze klíčit na vatě nebo v obyčejné misce). Nesmíme zapomenout klíčky pravidelně prolévat vodou (nejlépe 2-3x denně). První klíčky vhodné ke konzumaci se začnou objevovat po 3 dnech.

Rady a tipy:

Ke správnému klíčení je vhodná  teplota (18-22 stupňů C) a denní světlo, nikdy neumisťujte misky s klíčky na přímé sluneční světlo. Klíčky můžeme konzumovat od velikosti 1 cm, nejlepší jsou klíčky 4 -6 cm. Po vyklíčení lze klíčky skladovat v chladničce, kde vydrží cca týden, Před konzumací klíčky pečlivě opláchněte.