Schär: Mix B Bread-Mix bezlepkové 1kg

Další obrázky

8008698004845

Schär: Mix B Bread-Mix bezlepkové 1kg

Výrobce: Dr. Schär AG

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi

Recept na bezlepkový hranatý chléb Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.

PŘÍSADY: 500g bezlepkové mouky „Schär Mix B“, 10g sušených kvasnic nebo 10g čerstvých, 500ml vlažné vody, 6g oleje, 8 g soli.

PŘÍPRAVA: bezlepkovou mouku Schär Mix B důkladně promícháme s vodou a olejem. Poté hněteme hnětačem na nejvyšší rychlost asi 5 minut tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud použijeme čerstvé kvasnice, nejprve je rozpustíme ve vodě a poté přidáme do těsta. Nakonec přidáme sůl. Těsto dáme do předem vymaštěné formy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud nenabude do dvojnásobného množství. Poté pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 50 minut. Troubu neotvírat! Aby chléb dostal zlatohnědou kůrku, potřeme povrch chleba rozšlehaným vejcem, mlékem nebo olejem. Po upečení necháme chléb vychladnout, poté ho můžeme nakrájet.

Zobrazit více
128 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 128,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 17. dubna.

Složení

kukuřičný škrob, rýžová mouka, rostlinná vláknina (psyllium, bambus), přírodní rýžová mouka 3,8%, čočková mouka 3,6%, dextróza, zahušťovadlo: hydroxypropylmethylcelulóza; jedlá sůl.

Bez lakózy (Laktóza<0,007g/100g).


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1475 /351
tuky (g) 0.9
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 80
z toho cukry (g) 1.4
vláknina (g) 4.4
bílkoviny (g) 2.7

Skladování a použití

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy sóji.

Bezlepková mouka na chleba, rohlíky, kynuté těsto a vše s kvasnicemi

Recept na bezlepkový hranatý chléb Všechny suroviny musí mít pokojovou teplotu.

PŘÍSADY: 500g bezlepkové mouky „Schär Mix B“, 10g sušených kvasnic nebo 10g čerstvých, 500ml vlažné vody, 6g oleje, 8 g soli.

PŘÍPRAVA: bezlepkovou mouku Schär Mix B důkladně promícháme s vodou a olejem. Poté hněteme hnětačem na nejvyšší rychlost asi 5 minut tak, aby vzniklo hladké těsto. Pokud použijeme čerstvé kvasnice, nejprve je rozpustíme ve vodě a poté přidáme do těsta. Nakonec přidáme sůl. Těsto dáme do předem vymaštěné formy, přikryjeme vlhkou utěrkou a necháme na teplém místě kynout tak dlouho, dokud nenabude do dvojnásobného množství. Poté pečeme v předehřáté troubě při teplotě 200°C asi 50 minut. Troubu neotvírat! Aby chléb dostal zlatohnědou kůrku, potřeme povrch chleba rozšlehaným vejcem, mlékem nebo olejem. Po upečení necháme chléb vychladnout, poté ho můžeme nakrájet.