Rýže basmati natural BIO 500g

Další obrázky

8595016511111

Rýže basmati natural BIO 500g

Natural rýže basmati vyniká jemnou vůní a chutí a vyšším obsahem živin. Můžeme ji použít jako přílohu či hlavní jídlo, ale také do studených jídel, např. rýžových salátů.

Rýže basmati se pěstuje zejména v Indii a v Pákistánu. Rýže neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií. Vzhledem k mimořádně nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Její konzumace pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi. Podílí se na ochraně před nemocemi srdce a cév a před dnou. Podle Kanadské společnosti pro diabetiky je rýže basmati vzhledem ke svému glykemickému indexu vhodná pro diabetiky. Z nutričního hlediska je nejlepší ji kombinovat se zeleninou a luštěninami.

Návod k přípravě: Rýži basmati připravujeme podobně jako běžnou rýži. Počítáme s tím, že doba vaření bude o trochu delší.

Zobrazit více
55 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 110,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v úterý, 30. dubna.

Složení

rýže*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1471 /350
tuky (g) 2.2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.6
sacharidy (g) 74
bílkoviny (g) 7.9

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Natural rýže basmati vyniká jemnou vůní a chutí a vyšším obsahem živin. Můžeme ji použít jako přílohu či hlavní jídlo, ale také do studených jídel, např. rýžových salátů.

Rýže basmati se pěstuje zejména v Indii a v Pákistánu. Rýže neobsahuje gliadin (frakce glutenu) a je tak vhodná pro pacienty s celiakií. Vzhledem k mimořádně nízkému obsahu sodíku je vhodná i pro lidi s vysokým krevním tlakem. Její konzumace pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a kyseliny močové v krvi. Podílí se na ochraně před nemocemi srdce a cév a před dnou. Podle Kanadské společnosti pro diabetiky je rýže basmati vzhledem ke svému glykemickému indexu vhodná pro diabetiky. Z nutričního hlediska je nejlepší ji kombinovat se zeleninou a luštěninami.

Návod k přípravě: Rýži basmati připravujeme podobně jako běžnou rýži. Počítáme s tím, že doba vaření bude o trochu delší.