Pšenice červená BIO 500g

Další obrázky

8595582425584

Pšenice červená BIO 500g

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.

Jak na červenou pšenici v kuchyni?

Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.

Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.

Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.

Zobrazit více
29 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 58,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 16. července.

Země původu

Česká republika

Složení

100 % pšenice červená BIO

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1410 /336
tuky (g) 1.2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 64.2
z toho cukry (g) 1.3
vláknina (g) 10.9
bílkoviny (g) 10.8

Skladování a použití

Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C.

Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin. Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů. Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví. Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.

Jak na červenou pšenici v kuchyni?

Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod. Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.

Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod. Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.

Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.