Přepuštěné máslo Ghí 150g

Další obrázky

8594178671169

Přepuštěné máslo Ghí 150g

Ghí je mléčný tuk připravený technologickým zpracováním másla vyrobeného z kravského mléka. Podle ajurvédy (starověká indická medicína) představuje ghí nejvhodnější tuk pro člověka. Je lépe stravitelné a také se dobře vstřebává kůží. Proto se přidává do různých léčivých mastí. Ghí neobsahuje sůl, má slabě nasládlou lahodnou ořechovou chuť.

Použití: Ghí používáme stejně jako ostatní tuky k pečení, vaření, dušení, ke zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Zejména je vhodné na smažení, neboť se nepřepaluje.  Když ztuhne, dá se mazat i na pečivo. Je daleko chutnější než běžné máslo.

Upozornění: K výrobě bylo použito máslo vyrobené z kravské mléka, jedná se tedy o bezvodný mléčný tuk s nízkým obsahem laktózy.

Zobrazit více
129 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 860,00 Kč
Není skladem

Složení

mléčný tuk 99,8%

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 3682 /877
tuky (g) 99.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 62

Skladování a použití

Po otevření spotřebujte do 1 měsíce.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje laktózu.

Ghí je mléčný tuk připravený technologickým zpracováním másla vyrobeného z kravského mléka. Podle ajurvédy (starověká indická medicína) představuje ghí nejvhodnější tuk pro člověka. Je lépe stravitelné a také se dobře vstřebává kůží. Proto se přidává do různých léčivých mastí. Ghí neobsahuje sůl, má slabě nasládlou lahodnou ořechovou chuť.

Použití: Ghí používáme stejně jako ostatní tuky k pečení, vaření, dušení, ke zjemnění pokrmů, do polévek, omáček, pomazánek a sladkých moučníků. Zejména je vhodné na smažení, neboť se nepřepaluje.  Když ztuhne, dá se mazat i na pečivo. Je daleko chutnější než běžné máslo.

Upozornění: K výrobě bylo použito máslo vyrobené z kravské mléka, jedná se tedy o bezvodný mléčný tuk s nízkým obsahem laktózy.