Pohanka loupaná lámanka 400g

Další obrázky

8594043010055

Pohanka loupaná lámanka 400g

Pohanka lámanka je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.

Sekaná s pohankou lámankou (přibližně 6 porcí)

Ingredience: 1kg mletého masa (může být půl na půl vepřové s hovězím), 100g pohanky lámanky, 2 vejce, 2 cibule, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, kukuřičná strouhanka (nebo pohanková kaše natural).

Příprava: do osolené vroucí vody vsypeme pohanku lámanku (poměr pohanky a vody je 1 : 1,5) a necháme stát do vychladnutí. Maso s cibulí jemně umeleme. V míse vypracujeme z naměklé pohanky, masa, cibule, vajec, česneku a koření těsto, ze kterého vytváříme šišky. Šišky můžeme obalit v kukuřičné strouhance nebo kaši a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Podléváme vodou.

Brynzová pomazánka

Ingredience: 1 balení brynzy, 2-3 vejce uvařená natvrdo, 100g pohanky lámanky, pórek (cibule), 3 sterilované okurky, sůl, citronová šťáva

Příprava: lámanku osolíme a zalijeme horkou vodou v poměru 1díl lámanky a 1,5 dílu vody. Necháme stát, dokud lámanka nezměkne a nevstřebá vodu (asi 15min). Pórek nebo cibuli nakrájíme, okurek, vejce nastrouháme, vše smícháme, dochutíme solí a šťávou z citronu. Mažeme na pečivo.

Zobrazit více
50 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 125,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 50 kusů
U Vás ve čtvrtek, 25. dubna.

Složení

pohanka lámanka


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1490 /355
tuky (g) 2.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.62
sacharidy (g) 68
z toho cukry (g) 0.8
bílkoviny (g) 12.2

Skladování a použití

Skladujte při teplotě 25 °C a relativní vlhkost vzduchu do 75 %.

Pohanka lámanka je vhodná do hotových polévek, vývarů jako příloha, k přípravě kaší, pomazánek. Rychle měkne - nemusí se vařit.

Sekaná s pohankou lámankou (přibližně 6 porcí)

Ingredience: 1kg mletého masa (může být půl na půl vepřové s hovězím), 100g pohanky lámanky, 2 vejce, 2 cibule, 8 stroužků česneku, sůl, pepř, majoránka, kukuřičná strouhanka (nebo pohanková kaše natural).

Příprava: do osolené vroucí vody vsypeme pohanku lámanku (poměr pohanky a vody je 1 : 1,5) a necháme stát do vychladnutí. Maso s cibulí jemně umeleme. V míse vypracujeme z naměklé pohanky, masa, cibule, vajec, česneku a koření těsto, ze kterého vytváříme šišky. Šišky můžeme obalit v kukuřičné strouhance nebo kaši a v předehřáté troubě pečeme dozlatova. Podléváme vodou.

Brynzová pomazánka

Ingredience: 1 balení brynzy, 2-3 vejce uvařená natvrdo, 100g pohanky lámanky, pórek (cibule), 3 sterilované okurky, sůl, citronová šťáva

Příprava: lámanku osolíme a zalijeme horkou vodou v poměru 1díl lámanky a 1,5 dílu vody. Necháme stát, dokud lámanka nezměkne a nevstřebá vodu (asi 15min). Pórek nebo cibuli nakrájíme, okurek, vejce nastrouháme, vše smícháme, dochutíme solí a šťávou z citronu. Mažeme na pečivo.