Pohanka loupaná kroupy BIO 500g

Další obrázky

8595016501167

Pohanka loupaná kroupy BIO 500g

Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitaminu E). Pohanka je přirozeně bezlepková.

Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu, který vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách. V kanadském Quebecu, kde se pohanka dříve hojně konzumovala, netrpívaly ženy varikózními žilami, a to i přes četná těhotenství. Pravidelná konzumace pohanky léčí hemeroidy. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím.

Návod k přípravě: Před použitím pohanku properte v horké vodě a nechte na sítku osušit. Potom ji na pánvi na sucho opražte, až je pohanka horká. Zalijte vařící vodou, osolte a pod pokličkou duste na mírnějším ohni asi 15-20 minut. Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat (ztráta rutinu). Loupanou pohanku můžete přidávat do polévek jako zavářku (vaří se do měkka 3-5 minut). Velmi se osvědčila jako příloha (např. místo rýže).

Zobrazit více
55 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 110,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 50 kusů
U Vás ve středu, 31. července.

Země původu

Česká republika

Složení

pohanka*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1446 /344
tuky (g) 1.7
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.7
sacharidy (g) 71
z toho cukry (g) 0.3
bílkoviny (g) 9.8

Skladování a použití

Skladujte při teplotě 25 °C a relativní vlhkost vzduchu do 75 %.

Upozornění pro alergiky

Baleno v prostředí, kde se zpracovávají i lepkové obiloviny.

Pohanka je vysoce nutričně a dieteticky hodnotná plodina. Je významným zdrojem vlákniny, minerálních látek a vitamínů (zejména vitamínů řady B a vitaminu E). Pohanka je přirozeně bezlepková.

Pohanka představuje bezkonkurenční zdroj rutinu, který vrací pružnost cévám a přináší úlevu při křečových žilách. V kanadském Quebecu, kde se pohanka dříve hojně konzumovala, netrpívaly ženy varikózními žilami, a to i přes četná těhotenství. Pravidelná konzumace pohanky léčí hemeroidy. Pohanka z půdy vytahuje látky, které mohou být pro člověka užitečné. Je tak obilovinou, která přináší sílu, je účinná při únavě i rekonvalescenci a zvyšuje odolnost vůči infekcím.

Návod k přípravě: Před použitím pohanku properte v horké vodě a nechte na sítku osušit. Potom ji na pánvi na sucho opražte, až je pohanka horká. Zalijte vařící vodou, osolte a pod pokličkou duste na mírnějším ohni asi 15-20 minut. Při vaření dávkujte vodu tak, abyste ji nemuseli slévat (ztráta rutinu). Loupanou pohanku můžete přidávat do polévek jako zavářku (vaří se do měkka 3-5 minut). Velmi se osvědčila jako příloha (např. místo rýže).