Perníčky žitné fermentované BIO 100g

Další obrázky

8595582428004

Perníčky žitné fermentované BIO 100g

Že se dá žitná mouka použít nejenom na chleba, ale i na výborné perníčky, můžete vyzkoušet právě teď. Proč jsme zvolili žitnou mouku? Protože chuť žita je v perníčcích plná zemitá. A taky proto, že žito obsahuje zdravou vlákninu, vitamíny B a E a méně lepku než pšenice. O žitu se také píše v souvislosti s lysinem – esenciální aminokylseninou - kterého obsahuje vyšší množství.

Perníčky jsme před pečením více než 12 hodin fermentovali. Fermentace dodává jídlu vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin. Více se o fermentovaných výrobcích dozvíte na našem blogu. Perníčky pečeme do křupava, výborné jsou jen tak nebo je můžete slepit marmeládou a nebo taky nazdobit bílkovou polevou.

Zobrazit více
49 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 490,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve čtvrtek, 14. listopadu.

Země původu

Česká republika

Složení

Mouka žitná chlebová*, cukr třtinový moučkový*, máslo*, vejce*, med*, mouka žitná celozrnná*, koření perníkové* 1,2 %, skořice mletá*, soda, sůl mořská. * z ekologického zemědělství

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1730 /412
tuky (g) 12.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 7.6
sacharidy (g) 66
z toho cukry (g) 23
vláknina (g) 4.8
bílkoviny (g) 6.1

Skladování a použití

Skladujte v suchu při teplotě do 20 °C, chraňte před přímým slunečním zářením.

Že se dá žitná mouka použít nejenom na chleba, ale i na výborné perníčky, můžete vyzkoušet právě teď. Proč jsme zvolili žitnou mouku? Protože chuť žita je v perníčcích plná zemitá. A taky proto, že žito obsahuje zdravou vlákninu, vitamíny B a E a méně lepku než pšenice. O žitu se také píše v souvislosti s lysinem – esenciální aminokylseninou - kterého obsahuje vyšší množství.

Perníčky jsme před pečením více než 12 hodin fermentovali. Fermentace dodává jídlu vyšší nutriční hodnotu, zvyšuje se jeho stravitelnost a využití živin. Více se o fermentovaných výrobcích dozvíte na našem blogu. Perníčky pečeme do křupava, výborné jsou jen tak nebo je můžete slepit marmeládou a nebo taky nazdobit bílkovou polevou.