Otruby pšeničné BIO 300g

Další obrázky

8595016500078

Otruby pšeničné BIO 300g

Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci. Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice zrychlují pohyb stolice ve střevech zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě. Ráno na lačno 1 polévková lžíce denně. Možno konzumovat s jogurtem, nebo přidat do obilné kaše. Doporučená maximální denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Vzhledem k obsahu tvrdého ligninu se nedoporučují konzumovat pacientům s kolitidou nebo dráždivým tračníkem.
Zobrazit více
26 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 86,70 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 22. dubna.

Složení

Otruby PŠENIČNÉ*.

Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

*produkt kontrolovaného ekologckého zemědělství


Skladování a použití

Při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 65 %. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Upozornění pro alergiky

Alergeny: Lepek. Může obsahovat stopy arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Dávkování a způsob užití

v malých dávkách jako doplněk vaření, do müsli
Velkou část pšeničných otrub tvoří vláknina (43 %), jež se skládá z celulózy, hemicelulózy a ligninu, látek, kvůli kterým otruby mají tvrdou dřevnatou konzistenci. Otruby vykonávají ve střevě tři základní činnosti: zadržují vodu a zvětšují objem stolice zrychlují pohyb stolice ve střevech zadržují dráždivé a jedovaté látky, cholesterol, žlučové soli a karcinogeny, které se nacházejí ve střevech a zvyšují jejich vylučování stolicí. Otruby zabraňují zácpě. K dosažení požadovaného účinku je třeba užívat 20 až 30 g otrub denně (dvě polévkové lžíce) po dobu jednoho týdne. Návod k přípravě: Určeno k přímé spotřebě. Ráno na lačno 1 polévková lžíce denně. Možno konzumovat s jogurtem, nebo přidat do obilné kaše. Doporučená maximální denní dávka otrub (dvě polévkové lžíce) by se neměla překračovat. Vzhledem k obsahu tvrdého ligninu se nedoporučují konzumovat pacientům s kolitidou nebo dráždivým tračníkem.