*NATU: Mouka z tygřích ořechů BIO 500g

Další obrázky

8596299009791

*NATU: Mouka z tygřích ořechů BIO 500g

Mouka z tygřích ořechů je netradiční bezlepková alternativa ke klasickým moukám. Kromě celiaků si ji mohou dopřát i lidé trpící alergií na skořápkové plody. Tygří ořechy totiž nejsou v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny Šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.

Mouka z tygřích ořechů má jemnou sladkou chuť. Bohatá je nejen na vlákninu, ale zejména na minerály fosfor a draslík a vitamín E. Nutričně výživnou mouku můžete použít na pečení, na přípravu kaší nebo zahuštění pokrmů. 

Věděli jste, že?

Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.

Zobrazit více
257 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 514,00 Kč
(ks)
Skladem
2 kusy
U Vás ve čtvrtek, 12. června.

Složení

tygří ořechy (šáchor jedlý)*. *z ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1959 /466
tuky (g) 25
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 5.3
sacharidy (g) 48
z toho cukry (g) 21
vláknina (g) 14
bílkoviny (g) 4.6

Skladování a použití

Při pokojové teplotě na suchém místě do 25°C.

Mouka z tygřích ořechů je netradiční bezlepková alternativa ke klasickým moukám. Kromě celiaků si ji mohou dopřát i lidé trpící alergií na skořápkové plody. Tygří ořechy totiž nejsou v pravém slova smyslu ořechy, ale hlízy rostliny Šáchoru jedlého. Rostlina vytváří pod zemí olejnaté hlízy o velikosti 1–2 cm, které mají příjemně nasládlou ořechovou chuť. Na první pohled připomínají hlízy větší seschlý oříšek a odtud je i odvozen název tygří ořechy nebo zemní mandle.

Mouka z tygřích ořechů má jemnou sladkou chuť. Bohatá je nejen na vlákninu, ale zejména na minerály fosfor a draslík a vitamín E. Nutričně výživnou mouku můžete použít na pečení, na přípravu kaší nebo zahuštění pokrmů. 

Věděli jste, že?

Tygří ořechy znali lidé již ve starověkém Egyptě. Oblíbili si je díky jejich výživovým benefitům. Byli dokonce součástí posmrtné výbavy faraonů. V současné době se s nimi čím dál častěji setkáváme na pultech obchodů se zdravou výživu. Velké popularitě se těší ve Španělsku, kde se z nich připravuje nápoj Horchata de Chufa.