Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg

Další obrázky

8595582420770

Mouka špaldová celozrnná jemně mletá BIO 1kg

Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.

Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.

Zobrazit více
51 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 51,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 01. května.

Složení

ŠPALDOVÁ mouka celozrnná*

*) produkt kontrolovaného ekologického hospodářství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1457 /347
tuky (g) 1.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 65
z toho cukry (g) 1.3
vláknina (g) 8.2
bílkoviny (g) 13

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Celozrnná mouka je bohužel velmi oblíbená u molů. Skladujte ji proto v ledničce, mrazáku nebo ve spižírně v uzavřené nádobě.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Celozrnná špaldová mouka se od běžné mouky liší obsahem otrub. Široké využití v kuchyni. Vhodná na pečení, smažení i třeba na přípravu vařených příloh.

Když jídlo připravíte z celozrnné mouky, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná mouka krásně voní i dobře chutná.

Využití:

  • pečivo - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou špaldovou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr
  • zahušťování - protože je mouka jemně namletá, můžete s ní pokrmy opatrně zahušťovat
  • smažení - lívance, bramboráky i třeba palačinky dobře chutnají připravené z celozrnné špaldové mouky
  • knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh

Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.