Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá BIO 500g

Další obrázky

8595582422965

Mouka dvouzrnková celozrnná jemně mletá BIO 500g

Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná. V kuchyni: mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.
Zobrazit více
43 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 86,00 Kč
Není skladem

Složení

100 % celozrnná mouka z pšenice dvouzrnky*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1470 /350
tuky (g) 2.3
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.4
sacharidy (g) 65
z toho cukry (g) 3.4
vláknina (g) 6.9
bílkoviny (g) 13.6

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu max. 75 %.

Upozornění pro alergiky

Alergeny: Lepek.

Dávkování a způsob užití

mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. Doporučujeme na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce.
Pšenice dvouzrnka je předchůdkyní dnešní pšenice, která ji na našem území nahradila někdy v 6. století a to především kvůli vyšším výnosům. Dodnes si dvouzrnka zachovala svou přirozenost a není šlechtěná. Má skvělé vlastnosti - jednak má oproti klasické pšenici mnohem kvalitnější zrno s vyšším obsahem bílkovin, obsahuje nezanedbatelné množství vitamínů a minerálů, ale hlavně je lehce stravitelná. V kuchyni: mouka z dvournky tolik nekyne, přesto je oblíbená i na pečení. My doporučujeme spíše na sušenky, krekry, těstoviny, pizza chleby, placky nebo ji přidat v menším poměru ke klasické mouce. Obiloviny zpracováváme u nás v PROBIO od zrna až po finální výrobek (mouky, krupice, kroupy,...). Naše technologie nám umožňuje odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny.