Mořské řasy Wakame 50g

Další obrázky

4539093101418

Mořské řasy Wakame 50g

Wakame je dlouhá řasa rostoucí u ostrova Hokkaidó. Sklízí se tam od února do června pomocí dlouhých háků. Potom se namáčí do vařící vody a pak do studené a nakonec se na suší.

Wakame má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, hořčíku, jódu, vápníku, železa a sodíku. 

Wakame v kuchyni: Wakame je vhodná pro začátečníky, jelikož nemá výrazné rybí aroma a má docela příjemnou chuť. Pěknou zelenou barvou a strukturou připomíná klasickou suchozemskou zeleninu. Příprava této řasy je jednoduchá - kousek řasy se opláchne a namočí do studené vody. Po 10 minutách změkne a může se krájet a dát povařit na posledních pět minut do polévky, omáčky, luštěnin či obilovin. Do vařeného jídla je dobré dát i vodu, ve které se řasa namáčela. Wakame lze také namočit na půl hodiny a pak ji jíst syrovou, například v pomazánkách či nakrájenou do salátů.

Návod k přípravě: Wakame opláchněte ve vodě a nechte je na 10 až 30 minut namočené. Potom je vařte cca 20 až 30 minut.

Zobrazit více
170 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 3 400,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 01. dubna.

Složení

Mořská řasa Wakame sušená (Undaria pinnatifida)

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 986 /235
tuky (g) 1.7
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.6
sacharidy (g) 39.7
z toho cukry (g) 0.2
bílkoviny (g) 14.1

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Wakame je dlouhá řasa rostoucí u ostrova Hokkaidó. Sklízí se tam od února do června pomocí dlouhých háků. Potom se namáčí do vařící vody a pak do studené a nakonec se na suší.

Wakame má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, hořčíku, jódu, vápníku, železa a sodíku. 

Wakame v kuchyni: Wakame je vhodná pro začátečníky, jelikož nemá výrazné rybí aroma a má docela příjemnou chuť. Pěknou zelenou barvou a strukturou připomíná klasickou suchozemskou zeleninu. Příprava této řasy je jednoduchá - kousek řasy se opláchne a namočí do studené vody. Po 10 minutách změkne a může se krájet a dát povařit na posledních pět minut do polévky, omáčky, luštěnin či obilovin. Do vařeného jídla je dobré dát i vodu, ve které se řasa namáčela. Wakame lze také namočit na půl hodiny a pak ji jíst syrovou, například v pomazánkách či nakrájenou do salátů.

Návod k přípravě: Wakame opláchněte ve vodě a nechte je na 10 až 30 minut namočené. Potom je vařte cca 20 až 30 minut.