Mořské řasy Sushi Nori 25g

Další obrázky

4958325000785

Mořské řasy Sushi Nori 25g

Vhodné k přípravě Temaki Sushi - ručně tvarované kornoutky z plátků řasy Nori, plněné rýží a různými ingrediencemi nebo Maki Sushi - rolky balené v tenkém plátku sušené řasy Nori.

Nori patří mezi nejznámější druh mořské řasy. Roste v chráněných zálivech u pobřeží, kde je menší obsah soli ve vodě. Její pěstování vyžaduje značnou dovednost, kvalitní setbu, čisté prostředí, teplotu, správné načasování setby a sklizně. Tato řasa se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Nori patří k největším zdrojům bílkovin, obsahuje rovněž hodně vitaminu B, A, C. 

Nori v kuchyni: Úplně nejjednodušší a pro začátečníky ideální, jsou zelené nori vločky, které jsou vhodné k okamžité spotřebě. Nemusíme je předem namáčet ani vařit. Sypou se do všech možných jídel ihned po uvaření. Jestliže nepřeženeme množství řasy, nikdo nepozná, že například v polévce plave něco jiného než pažitka nebo petrželka.

V Asii bývá tato řasa servírovaná hlavně k jídlům připravovaným na oleji. Nori se před použitím praží nad plamenem tak, že se s řasou pohybuje a sleduje se, jak se její barva mění na krásně zelenou. Jednodušší verze je koupit si již opraženou "sushi-nori", ze které se dají rovnou točit sushi rolky. Prodává se v tenkých lisovaných plátech, které jsou už z výroby často opražené a připravené k použití. Můžeme do nich balit sushi, ale i tofu či zeleninové směsi a pak je podlité pečeme v troubě.

Plátky řasy nori nám mohou posloužit i jako náplast. Místo abychom používali dezinfekci, převážeme si krvácející ránu proužkem řasy a necháme ji asi půl hodiny působit.

Zobrazit více
135 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 5 400,00 Kč
(ks)
Skladem
3 kusy
U Vás v pátek, 19. dubna.

Složení

mořská řasa Nori (porphyra yezoensis)

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1394 /332
tuky (g) 5.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 1.8
sacharidy (g) 15.7
z toho cukry (g) 0.5
vláknina (g) 24.5
bílkoviny (g) 42.2

Skladování a použití

Skladujte v uzavřeném obalu na suchém místě.

Vhodné k přípravě Temaki Sushi - ručně tvarované kornoutky z plátků řasy Nori, plněné rýží a různými ingrediencemi nebo Maki Sushi - rolky balené v tenkém plátku sušené řasy Nori.

Nori patří mezi nejznámější druh mořské řasy. Roste v chráněných zálivech u pobřeží, kde je menší obsah soli ve vodě. Její pěstování vyžaduje značnou dovednost, kvalitní setbu, čisté prostředí, teplotu, správné načasování setby a sklizně. Tato řasa se sbírá ručně a suší se na slunci na tenkých listech papíru. Nori patří k největším zdrojům bílkovin, obsahuje rovněž hodně vitaminu B, A, C. 

Nori v kuchyni: Úplně nejjednodušší a pro začátečníky ideální, jsou zelené nori vločky, které jsou vhodné k okamžité spotřebě. Nemusíme je předem namáčet ani vařit. Sypou se do všech možných jídel ihned po uvaření. Jestliže nepřeženeme množství řasy, nikdo nepozná, že například v polévce plave něco jiného než pažitka nebo petrželka.

V Asii bývá tato řasa servírovaná hlavně k jídlům připravovaným na oleji. Nori se před použitím praží nad plamenem tak, že se s řasou pohybuje a sleduje se, jak se její barva mění na krásně zelenou. Jednodušší verze je koupit si již opraženou "sushi-nori", ze které se dají rovnou točit sushi rolky. Prodává se v tenkých lisovaných plátech, které jsou už z výroby často opražené a připravené k použití. Můžeme do nich balit sushi, ale i tofu či zeleninové směsi a pak je podlité pečeme v troubě.

Plátky řasy nori nám mohou posloužit i jako náplast. Místo abychom používali dezinfekci, převážeme si krvácející ránu proužkem řasy a necháme ji asi půl hodiny působit.