Mořské řasy Nori pražené s příchutí chilli 4g

Další obrázky

8804702303795

Mořské řasy Nori pražené s příchutí chilli 4g

Použití    - pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné

                - saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch

                -  polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku

                - koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti

Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí. Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují.

Zobrazit více
23 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 5 750,00 Kč
Není skladem

Složení

Mořská řasa 62 % BIO, slunečnicový olej 33 % BIO, jedlá sůl mořská 3 %, prášek z kajenského pepře 2 %.

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat korýše a stopy hořčice a sezamu.

Použití    - pochoutka - řasy mají výtečnou chuť i samotné

                - saláty - s řasami bude váš oblíbený zeleninový salát ještě chutnější a zajímavější, stačí je nasypat navrch

                -  polévky - řasu přidávejte až po uvaření, v polévce skvěle chutná a vzhledově se dá lehce zaměnit za pažitku nebo petrželku

                - koření - rozdrcením řas získáte exotické koření, které můžete do pokrmů přidávat dle libosti

Název "Nori" pochází z japonštiny a označuje jedlé mořské řasy. Běžně se s těmito řasami obaluje sushi nebo rýžové koule. Často se také používají jako obloha či koření do nudlí a polévek. Jsou proslulé výbornou chutí. Největšími producenty této řasy jsou Japonsko, Korea a Čína. Rostlina vyžaduje neznečištěné prostředí, takže ji lze pěstovat jen v čistých pobřežních vodách. Pěstování je komplikované, je totiž potřeba čistá voda, správná teplota vody, kvalitní setba i správné načasování setby a sklizně. Řasy jsou sbírány tradičním způsobem, v některých oblastech dokonce stále ještě ručně. Následně se suší na slunci na listech papíru nebo se řasy rozdrtí a suší se na sítech. Nakonec se plátky Nori praží na sezamovém oleji a dochucují.