Mandle jádra BIO 100g

Další obrázky

8595016586058

Mandle jádra BIO 100g

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů fosforu. Obsahují významné množství hořčíku, draslíku a železa.

Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Asi polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Mandle jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E.

Návod k přípravě: Sušené mandle se dají lépe rozžvýkat a strávit, když se nechají přes noc namočené ve vodě. Další den jsou měkčí a po oloupání chutnají jako čerstvé. Bez slupky jsou mnohem lépe stravitelné.

Zobrazit více
57 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 570,00 Kč
Není skladem

Složení

mandle*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 2408 /573
tuky (g) 49.4
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 3.7
sacharidy (g) 21.7
z toho cukry (g) 3.9
vláknina (g) 12.2
bílkoviny (g) 21.2

Skladování a použití

Nevystavujte přímým slunečním paprskům. Skladujte při teplotě do 25°C a při relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Upozornění pro alergiky

Suché skořápkové plody. Může obsahovat stopy lepku.

Dávkování a způsob užití

K přímé spotřebě.

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů fosforu. Obsahují významné množství hořčíku, draslíku a železa.

Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Asi polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Mandle jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E.

Návod k přípravě: Sušené mandle se dají lépe rozžvýkat a strávit, když se nechají přes noc namočené ve vodě. Další den jsou měkčí a po oloupání chutnají jako čerstvé. Bez slupky jsou mnohem lépe stravitelné.