Kukuřičná strouhanka křupavá 200g

Další obrázky

8594155020669

Kukuřičná strouhanka křupavá 200g

Strouhanka kukuřičná křupavá splňuje trendy zdravého moderního stravování. Díky hlavní surovině ( kukuřici ) příjemně křupe, nenasakuje tuk a zůstává krásně zlatavá.

Použití:

- obalování masa, zeleniny (květák, brokolice), žampionů, sýry (Eidam i Hermelín)…

- používá se jako vrchní vrstva v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka EXTRUDO křupavá)

- zahušťování omáček, mletých mas (karbanátky, sekaná...)

- příprava bezlepkových jídel

- odlehčení bramborových knedlíků a bramborových těst

Technologie přípravy :

- maso naklepeme , nasolíme a obalíme klasicky v mouce, vajíčku, strouhance. Následně smažíme.

- Nebo : maso naklepeme , nasolíme a obalíme v těstíčku ( vajíčko a cizrnová mouka, kterou jemně přisolíme !!!!! pozor suroviny mouka i strouhanka jsou nesolené !!!!!) ) a následně obalíme ve strouhance. Smažíme klasicky…..

Přednosti, benefity:

- barevná stálost při fritování - zůstává žlutá, zlatavá

- příjemná křehkost obalovaných potravin

- vytváří křupavou vrstvu na obalovaných potravinách (řízky, zelenina, sýr …)

- v porovnání s klasickou strouhankou nesaje tuk

- nepřipaluje se, snese regeneraci, je možno připravit i konvektomatu či troubě

Příprava ve fritéze:

- při 170 °C po 2,5 minutách začne strouhanka zlátnout, po 3 minutách je plátek masa zcela propečený

- při 190 °C po 1,5 minutě začne strouhanka zlátnout, po 2 minutách je plátek masa zcela propečen

Příprava na pánvi:

- na rozpáleném tuku pečeme 2,5 – 4 minuty po obou stranách, podle síly masa

Příprava i v konvektomatu:

- program smažení

Zobrazit více
28 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 140,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pátek, 13. prosince.

Složení

kukuřice 78%, cizrna

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1553 /370
tuky (g) 1.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.1
sacharidy (g) 72.3
bílkoviny (g) 10.5

Skladování a použití

Skladujte v suchu. Nahrazuje klasickou strouhanku.

Strouhanka kukuřičná křupavá splňuje trendy zdravého moderního stravování. Díky hlavní surovině ( kukuřici ) příjemně křupe, nenasakuje tuk a zůstává krásně zlatavá.

Použití:

- obalování masa, zeleniny (květák, brokolice), žampionů, sýry (Eidam i Hermelín)…

- používá se jako vrchní vrstva v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka EXTRUDO křupavá)

- zahušťování omáček, mletých mas (karbanátky, sekaná...)

- příprava bezlepkových jídel

- odlehčení bramborových knedlíků a bramborových těst

Technologie přípravy :

- maso naklepeme , nasolíme a obalíme klasicky v mouce, vajíčku, strouhance. Následně smažíme.

- Nebo : maso naklepeme , nasolíme a obalíme v těstíčku ( vajíčko a cizrnová mouka, kterou jemně přisolíme !!!!! pozor suroviny mouka i strouhanka jsou nesolené !!!!!) ) a následně obalíme ve strouhance. Smažíme klasicky…..

Přednosti, benefity:

- barevná stálost při fritování - zůstává žlutá, zlatavá

- příjemná křehkost obalovaných potravin

- vytváří křupavou vrstvu na obalovaných potravinách (řízky, zelenina, sýr …)

- v porovnání s klasickou strouhankou nesaje tuk

- nepřipaluje se, snese regeneraci, je možno připravit i konvektomatu či troubě

Příprava ve fritéze:

- při 170 °C po 2,5 minutách začne strouhanka zlátnout, po 3 minutách je plátek masa zcela propečený

- při 190 °C po 1,5 minutě začne strouhanka zlátnout, po 2 minutách je plátek masa zcela propečen

Příprava na pánvi:

- na rozpáleném tuku pečeme 2,5 – 4 minuty po obou stranách, podle síly masa

Příprava i v konvektomatu:

- program smažení