Kombucha násada pro domácí přípravu 150g

Další obrázky

8594041070839

Kombucha násada pro domácí přípravu 150g

Kombucha (čajová houba) – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha.

Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus (mateční houbu), od kterého se později oddělují houby dceřiné (houba se množí).

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2x během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Životnost kombuchové kultury je maximálně půl roku.

Zobrazit více
129 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 22. dubna.

Země původu

Česká republika

Složení

kombucha (čajová houba) – násada

Upozornění

Nevystavujte teplotě nad 30°C.

Kombucha (čajová houba) – násada pro výrobu kvašeného nápoje kombucha.

Velice kvalitní násada o dostatečně velkém a kvalitním fungusu, pro okamžité rozmnožení kombuchy.

Kombucha není houba, nýbrž symbióza kultur kvasnic, laktobacilů, několika druhů kvasinek rodu Saccharomyces (hlavně tzv. Schizosaccharomyces) a octových bakterií. Kombucha roste v čaji, kde je podporována kofeinem, theobrominem a theofylinem, ovšem je možné ji připravit i v bylinných čajích. Na povrchu čaje vytváří celulózový fungus (mateční houbu), od kterého se později oddělují houby dceřiné (houba se množí).

Kombuchu mohou využívat děti od 3 let. Doporučuje se pít 1 skleničku ráno na lačno a 2x během dne před jídlem. Z počátku může pití kombuchy vyvolávat nelibé pocity v oblasti žaludku. Tento stav je dočasný a zmírníme ho podáváním kombuchy po jídle.

Životnost kombuchové kultury je maximálně půl roku.