Klíčící sklenice + semínka ředkvičky

Další obrázky

5904816002430

Klíčící sklenice + semínka ředkvičky

Vypěstujte si zdravé klíčky plné vitamínů sami a snadno. Je to jednoduché. 

Naklíčovací sklenice je ideální do každé rodiny. Jednoduše a efektivně si doma připravíte během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky. 

Naklíčovací sklenice je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla. Má speciální šroubovací víčko opatřené síťkou. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.
Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky pěknému designu bude naklíčovací sklenice krásným doplňkem každé kuchyně.

Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná.  

Jak na to?

  1. Semínka ve skleničce propláchněte. Poté je v ní nechte 8 až 12 hodin (dle návodu u vybraných semen) namočená.
  2. Slijete vodu a skleničku umístíte na odkapávací stojan. Nechte na místě s pokojovou teplotou, mimo přímé slunce.
  3. Dvakrát až čtyřikrát denně semínka propláchněte studenou vodou a opět skleničku vraťte na odkapávací stojan.

 

Už za čtyři dny, nejdéle do týdne (podle druhu semen) můžete sklízet první úrodu!


Sklizeň: rychlost růstu klíčků závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semena a okolní teplotě. Klíčky vyjměte ze sklenice a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce, kde se jejich růst velmi zpomalí. Před konzumací semena propláchnete vodou.

Použití naklíčených výhonků
Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.

 

Zobrazit více
299 Kč
Není skladem

Složení

Sada obsahuje:

- sklenici 580 ml

- uzávěr se sítkem

- semena pro klíčky ředkviček - Klíčky připravené k přímé spotřebě vyrostou během 5 - 7 dnů. 


Vypěstujte si zdravé klíčky plné vitamínů sami a snadno. Je to jednoduché. 

Naklíčovací sklenice je ideální do každé rodiny. Jednoduše a efektivně si doma připravíte během několika dní chutné a nutričně bohaté klíčky. 

Naklíčovací sklenice je vyrobena ze zdravotně bezpečného skla. Má speciální šroubovací víčko opatřené síťkou. Sítko na víčku sklenice zajišťuje rostlinám dostatečný přísun vzduchu.
Použité materiály a zaoblený tvar sklenice s velkým hrdlem umožňují její snadné mytí. Díky pěknému designu bude naklíčovací sklenice krásným doplňkem každé kuchyně.

Co lze klíčit?
Jakákoliv semena zeleniny, luštěnin, obilovin nebo bylin, vyjma semen řeřichy a rukoly. Semena musí být celá, nepoškozená a neloupaná.  

Jak na to?

  1. Semínka ve skleničce propláchněte. Poté je v ní nechte 8 až 12 hodin (dle návodu u vybraných semen) namočená.
  2. Slijete vodu a skleničku umístíte na odkapávací stojan. Nechte na místě s pokojovou teplotou, mimo přímé slunce.
  3. Dvakrát až čtyřikrát denně semínka propláchněte studenou vodou a opět skleničku vraťte na odkapávací stojan.

 

Už za čtyři dny, nejdéle do týdne (podle druhu semen) můžete sklízet první úrodu!


Sklizeň: rychlost růstu klíčků závisí na specifických vlastnostech naklíčovaného semena a okolní teplotě. Klíčky vyjměte ze sklenice a buď je ihned konzumujte, nebo je můžete dále uchovávat v chladničce, kde se jejich růst velmi zpomalí. Před konzumací semena propláchnete vodou.

Použití naklíčených výhonků
Hotové klíčky lze přidávat do salátů – zeleninových, listových, těstovinových nebo luštěninových. Použít je na ozdobení pečiva nebo hotových pokrmů, přidávat je do zeleninových nápojů, dresinků, omáček a polévek nebo je můžeme jíst samostatně.