Karob prášek 300g

Další obrázky

8594037111874

Karob prášek 300g

Karob je přirozené sladidlo, které výborně nahradí čokoládu nebo kakao. Používá se při pečení koláčů, muffinů či cukroví. Skvěle se hodí jako poleva na ovoce, jogurty, do mléka i vody, na pudingy a polevy. Možnost užití karobu místo kakaa či čokolády nebo dokonce místo mouky uvítají alergici, ale i ti z nás, kteří chtějí mlsat zdravě. Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! z www.gigalekarna.cz.
Zobrazit více
64 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 213,30 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 16. října.

Země původu

Česká republika

Složení

Pražené rozemleté boby svatojánského chlebíčku, tj.lusků legendárního stromu, tzv. svatojánského chleba (česky rohovník obecný, latinsky Ceratonia siliqua).

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1221 /291
tuky (g) 0.8
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 45
z toho cukry (g) 36.6
bílkoviny (g) 4.7

Skladování a použití

Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70%.

Dávkování a způsob užití

Použití v teplé i studené kuchyni jako ekvivalent práškového kakaa.
Karob je přirozené sladidlo, které výborně nahradí čokoládu nebo kakao. Používá se při pečení koláčů, muffinů či cukroví. Skvěle se hodí jako poleva na ovoce, jogurty, do mléka i vody, na pudingy a polevy. Možnost užití karobu místo kakaa či čokolády nebo dokonce místo mouky uvítají alergici, ale i ti z nás, kteří chtějí mlsat zdravě. Karob obsahuje 8% bílkovin, velký díl přirozeného cukru (asi 46%), vitamíny skupiny B, minerály - vápník, hořčík, draslík, a stopové prvky - železo, mangan, chrom, měď. Porovnáme-li jej s kakaem, má třikrát vyšší obsah vápníku, o třetinu méně kalorií a sedmnáctkrát méně tuku! z www.gigalekarna.cz.