Kakaové máslo BIO 250g

Další obrázky

Kakaové máslo BIO 250g

Země původu: Peru
Skladem
U Vás v pátek, 26. února.
Skladem více jak 5 kusů
196 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 784,00 Kč
(ks)
 
 
8594046601410

Kakaové máslo se používá při výrobě čokolády (zjemní chuť), do čokoládových polev (při krájení nebude poleva praskat), zmrzliny, na smažení, pečení – masa, sladkých pokrmů.

Kakaové máslo se získává lisováním surové kakaové hmoty, kterou obdržíme z nepražených kakaových bobů Criollo pěstovaných v podmínkách ekologického zemědělství. Lisování se provádí za nízké teploty – nedochází tak ke ztrátě důležitých živin a enzymů, máslo je tepelně stabilní, obsahuje přírodní antioxidanty, které zabraňují žluknutí, a uchovává si jemnou vůni a chuť hořké čokolády.

Dávkování a způsob užití

Klasické využití pro kakaové máslo je při výrobě čokolády. Avšak můžeme je používat i v kuchyni při přípravě koláčů, dezertů, sušenek, zmrzliny a jiných pokrmů. Je také výborným přírodním prostředkem v každodenní péči o pokožku – zjemňuje a hydratuje pleť

Složení

kakaové máslo*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 3750 /893
tuky (g) 99.4
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 62.5
sacharidy (g) 0.1
bílkoviny (g) 0.17

Skladování a použití

Skladujte v suchu při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti 50-60 %. Chraňte před přímým slunečním zářením.