Guarová guma 500g

Další obrázky

8594034792809

Guarová guma 500g

Guma guar nebo také guarová guma (E412) je polysacharid s velkou viskozitou vyráběný z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu.

Rozpustná vláknina se nachází v semenech rostliny druhu Cyamopsis tetragonolobus a ve spojení s vodou vytváří hustý roztok. Používá se především jako zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Její velkou výhodou je, že dokáže zahustit 5 – 8x lépe než klasický škrob. V potravinářství se přidává do mraženého ovoce, ovocných nápojů i majonéz. Guma guar také částečně nahrazuje lepek a navíc dodává těstu vláčnost, drží ho pohromadě, zvyšuje objem, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje celkovou životnost.

Zobrazit více
77 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 154,00 Kč
(ks)
Skladem
2 kusy
U Vás ve čtvrtek, 20. června.

Složení

guma guar

Skladování a použití

Skladujte v suchu.

Dávkování a způsob užití

Cca 1 kávová lžička na 500g mouky. Vyšší dávky mohou mít projímavé účinky.

Guma guar nebo také guarová guma (E412) je polysacharid s velkou viskozitou vyráběný z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu.

Rozpustná vláknina se nachází v semenech rostliny druhu Cyamopsis tetragonolobus a ve spojení s vodou vytváří hustý roztok. Používá se především jako zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Její velkou výhodou je, že dokáže zahustit 5 – 8x lépe než klasický škrob. V potravinářství se přidává do mraženého ovoce, ovocných nápojů i majonéz. Guma guar také částečně nahrazuje lepek a navíc dodává těstu vláčnost, drží ho pohromadě, zvyšuje objem, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje celkovou životnost.