Fruktóza 500g

Další obrázky

8594009163306

Fruktóza 500g

Výrobce: Labeta, a.s.
Krystalická fruktóza vhodná i pro diabetiky. Dávkování je o 30 % nižší než u řepného cukru. Při použití do moučníků a pečiva doporučujeme snížit teplotu a prodloužit dobu pečení – při vyšší teplotě dochází k rychlé karamelizaci fruktózy a k následnému ztmavnutí moučníků a pečiva, což není na závadu.

Návod k použití:

 DENNÍ DÁVKA PRO DIABETIKY: 40–60 g - není vhodné překračovat!

1 rovná polévková lžíce = 10 g
1 rovná čajová lžička = 3,5 - 4 g

Dávku je nutné rozložit na celý den! Využití v těle probíhá bez pomocí inzulínu, má však kalorickou hodnotu:
100 g = 1 700 kj (400 kcal)
1 BE–12 g (diabetická jednotka)

Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.

Zobrazit více
55 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 110,00 Kč
Není skladem

Složení

krystalická fruktóza

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1700 /405
tuky (g) 0.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.1
sacharidy (g) 99.8
z toho cukry (g) 99.8
vláknina (g) 0.5
bílkoviny (g) 0.5

Skladování a použití

Skladujte při teplotě nejvýše 30 °C a relativní vlhkosti vzduchu nejvýše 70 %.
Krystalická fruktóza vhodná i pro diabetiky. Dávkování je o 30 % nižší než u řepného cukru. Při použití do moučníků a pečiva doporučujeme snížit teplotu a prodloužit dobu pečení – při vyšší teplotě dochází k rychlé karamelizaci fruktózy a k následnému ztmavnutí moučníků a pečiva, což není na závadu.

Návod k použití:

 DENNÍ DÁVKA PRO DIABETIKY: 40–60 g - není vhodné překračovat!

1 rovná polévková lžíce = 10 g
1 rovná čajová lžička = 3,5 - 4 g

Dávku je nutné rozložit na celý den! Využití v těle probíhá bez pomocí inzulínu, má však kalorickou hodnotu:
100 g = 1 700 kj (400 kcal)
1 BE–12 g (diabetická jednotka)

Fruktóza je monosacharid obsažený ve zralém ovoci. Krystalická fruktóza se může použít jako ostatní sladidla. Vzhledem k vyšší sladivosti je dávkování o 30 % nižší než u řepného cukru - sacharózy. Při použití do moučníků a pečiva dochází při pečení k rychlejší karamelizaci fruktózy (ztmavnutí), proto je nutné snížit teplotu a prodloužit dobu pečení.