Fazole mungo BIO 500g AKCE

Další obrázky

8595016587543

Fazole mungo BIO 500g

Fazole mungo je nejmenší fazole, v polévce nebo karí je krásně nasládlá. Naklíčené mungo je slaďounké jako mladý hrášek, je ozdobou každého salátu nebo pomazánky.

Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.

Návod k přípravě: Mungo namočte na minimálně na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.

Zobrazit více
74 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 148,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 24. dubna.

Složení

fazole mungo*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1146 /273
tuky (g) 1.2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.3
sacharidy (g) 42
z toho cukry (g) 1.4
vláknina (g) 17
bílkoviny (g) 23

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu.

Dávkování a způsob užití

Fazole je potřeba před použitím namočit aspoň na 2 hodiny. Při vaření použijte čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní.

Upozornění

Mungo solte až po uvaření, jinak vám ve vodě zvtrdnou.

Fazole mungo je nejmenší fazole, v polévce nebo karí je krásně nasládlá. Naklíčené mungo je slaďounké jako mladý hrášek, je ozdobou každého salátu nebo pomazánky.

Někdy je fazole mungo nazývána zelená sója a původem pochází z Indie. Je oblíbená na celém Dálném Východě. Hlavními producenty této zajímavé plodiny jsou Thajsko, Čína a Austrálie.

Návod k přípravě: Mungo namočte na minimálně na 2 hodiny, propláchněte a vařte do měkka 15–25 minut.