Fazole Adzuki BIO 500g

Další obrázky

8595016587536

Fazole Adzuki BIO 500g

Fazole adzuki vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku a jsou i velmi syté a výživné. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. Fazole adzuki pocházejí z Číny a v současnosti se pěstují po celé jihovýchodní Asii.

Návod k přípravě: Fazole adzuki před vařením namočte na 3-4 hodiny do vody. (U této luštěniny nemusíte vodu slévat.) Vařte jednu hodinu v tlakovém hrnci, nejlépe s řasou kombu. Při jejich přípravě se nedoporučuje používat příliš aromatická a silná ochucovadla, která by překrývala chuť samotných fazolí. Jsou vhodné jako příloha k jídlům z obilovin, hodí se ale i k přípravě hustých polévek.

Zobrazit více
73 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 146,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 50 kusů
U Vás v pondělí, 22. dubna.

Složení

fazole adzuki*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1387 /330
tuky (g) 0.5
sacharidy (g) 58.6
vláknina (g) 12.5
bílkoviny (g) 21.9

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Fazole adzuki vynikají jemnou oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu a vápníku a jsou i velmi syté a výživné. Čím je fazole tmavší, tím má výraznější chuť a její proteiny jsou stravitelnější. Ten, kdo někdy jedl pokrm z fazolí, nemůže říct, že by od stolu odešel hladový. Fazole adzuki pocházejí z Číny a v současnosti se pěstují po celé jihovýchodní Asii.

Návod k přípravě: Fazole adzuki před vařením namočte na 3-4 hodiny do vody. (U této luštěniny nemusíte vodu slévat.) Vařte jednu hodinu v tlakovém hrnci, nejlépe s řasou kombu. Při jejich přípravě se nedoporučuje používat příliš aromatická a silná ochucovadla, která by překrývala chuť samotných fazolí. Jsou vhodné jako příloha k jídlům z obilovin, hodí se ale i k přípravě hustých polévek.