Nízkokalorické stolní sladidlo, jehož sladící složkou je aspartam. Aspartam je v současné době odborníky považován za nejbezpečnější sladidlo. Sladidlo je obohacené chrómem, který se podílí na zachování normální hladiny glukózy v krvi.
Charakteristika:
DiaChrom je moderní stolní sladidlo na bázi aspartamu obohacené o speciální biochemicky vysoce aktivní komplex (označovaný jako glukózotoleranční faktor, GTF), jehož aktivní složkou je trojmocný chróm, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin. Jeho velkou předností je chuť podobná cukru (bez pachutí typických pro běžná stolní sladidla). Je dodáván v balení po 80 nebo 600 tabletách a v sypké formě.
Po oslazení nápoje nebo konzumaci cukroví, salátu apod. s tímto sladidlem se současně do těla dostane trojmocný chróm, který se podílí na zachování normální hladiny glukózy v krvi.
Účinky:
DiaChrom je sladidlo obsahující vedle sladící složky (aspartamu) i speciální biochemicky vysoce aktivní komplex (označovaný jako glukózotoleranční faktor, GTF), jehož aktivní složkou je trojmocný chróm, který přispívá k udržení normální hladiny glukózy v krvi a k normálnímu metabolismu makroživin (min 6 µg Cr3+/den tj. 4 tablety DiaChromu nebo 6,6 g sladidla v sypké formě) .
Aktivní látky:
Sladidlo E951: aspartam. Obsah sladící složky v tabletě odpovídá svojí sladivostí 4,4 g cukru (1 velká kostka cukru). V případě sypké formy je sladidlo 3x sladší než cukr. Tabletová i sypká forma obsahují trojmocný chróm: 1,5 µg Cr3+/tbl nebo 2,3 µg Cr3+ v 1 kávové lžičce (2,5 g) sladidla v sypké formě.
Účel použití:
- ke slazení kávy, čaje a dalších nápojů
- k pečení cukroví, buchet, k přípravě krémů, pudinků
- ke slazení ovoce, salátů, k zavařování apod.
Dávkování:
1 tableta má sladivost jedné velké kostky cukru (4,4 g), ale má 95,6 % nižší kalorickou hodnotu. Tablety jsou tvarově uzpůsobeny tak, že je lze pohodlně rozlomit a tím si každý konzument přizpůsobí sladkost svého oblíbeného nápoje přesně podle svých představ.
Sypká forma je 3x sladší než cukr, ale má o 70 % méně kalorií. Dávkování se přizpůsobuje podle příslušných receptů.