Cizrna sterilovaná BIO 400g

Další obrázky

8717496900142

Cizrna sterilovaná BIO 400g

Výrobce: la BIO IDEA

Využití:

  • kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
  • polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
  • karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách
  • zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
  • saláty - cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7 000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

Zobrazit více
46 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 115,00 Kč
(ks)
Skladem
3 kusy
U Vás v pondělí, 29. dubna.

Složení

cizrna* 60 %, voda, mořská sůl

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 459 /109
tuky (g) 0.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.05
sacharidy (g) 15.2
z toho cukry (g) 0.5
bílkoviny (g) 7.4

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu. Nevystavujte přímým slunečním paprskům.

Dávkování a způsob užití

Vhodná k přímé spotřebě i pro přípravu dalších jídel.

Využití:

  • kaše - klasickou hrachovou kaši můžete obměnit, když použijete římský hrách místo běžného
  • polévka - rozmixováním cizrny se zeleninovým vývarem získáte skvělou krémovou polévku, kterou můžete zjemnit alternativou smetany, nebojte se celou cizrnu přidat i do klasických zeleninových či houbových polévek
  • karbanátky - rozmixujte luštěninu, přidejte koření, bylinky, vajíčko a mouku, tvořte placky a smažte dozlatova z obou stran
  • omáčky - cizrna chutná skvěle v omáčkách
  • zahuštění - rozmixovaná cizrna zahustí polévku i omáčku
  • saláty - cizrna může být chutným doplňkem zeleninového salátu

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7 000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.