ChilliDoctor: Pasilla prášek 10g

Další obrázky

8595660102123

ChilliDoctor: Pasilla prášek 10g

Prášek z chilli papriček Pasilla. Pálivost: cca 1 000–2 500 SHU

Paprička, co vypadá a chutná jako rozinka

Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla" je odvozené od španělského slova "pasa", což doslova znamená “malá rozinka”. A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky. Díky jejich tmavému zbarvení se jim také říká "Chile Negro" nebo "Mexican Negro".

Extra dlouhé a zeleno-černé

Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1 0002 500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato). 

Plody odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) mají tenký protáhlý tvar, který připomíná fazolový nebo hrachový lusk. Jsou dlouhé asi 15-20 cm a při zrání mění svou barvu ze sytě zelené v zeleno-černou. Toto zbarvení je u mexických papriček neobvyklé, neboť ve zralé podobě je většina z nich červená nebo hnědá. 

Vyzkoušejte Pasilla papričky na všechny mexické speciality

V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. “svaté trojice” místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. 

Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se k ní tortilla chipsy.

Pasilla papričky váš překvapí svou skvělou chutí v kombinaci s kachním masem, fenyklem, ovocem, česnekem, medem, jehněcím, mexickým oreganem nebo houbami a mořskými plody. Zkrátka na své si přijdou milovníci mírně pálivého chilli s podmanivou chutí ve slaných i sladkých jídlech. Mletými Pasilla papričkami můžete také potřít maso připravené k naložení a grilování nebo pečení. 

Zobrazit více
39 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 3 900,00 Kč
Není skladem

Složení

100 % Pasilla chilli papričky

Prášek z chilli papriček Pasilla. Pálivost: cca 1 000–2 500 SHU

Paprička, co vypadá a chutná jako rozinka

Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla" je odvozené od španělského slova "pasa", což doslova znamená “malá rozinka”. A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky. Díky jejich tmavému zbarvení se jim také říká "Chile Negro" nebo "Mexican Negro".

Extra dlouhé a zeleno-černé

Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1 0002 500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato). 

Plody odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) mají tenký protáhlý tvar, který připomíná fazolový nebo hrachový lusk. Jsou dlouhé asi 15-20 cm a při zrání mění svou barvu ze sytě zelené v zeleno-černou. Toto zbarvení je u mexických papriček neobvyklé, neboť ve zralé podobě je většina z nich červená nebo hnědá. 

Vyzkoušejte Pasilla papričky na všechny mexické speciality

V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. “svaté trojice” místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. 

Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se k ní tortilla chipsy.

Pasilla papričky váš překvapí svou skvělou chutí v kombinaci s kachním masem, fenyklem, ovocem, česnekem, medem, jehněcím, mexickým oreganem nebo houbami a mořskými plody. Zkrátka na své si přijdou milovníci mírně pálivého chilli s podmanivou chutí ve slaných i sladkých jídlech. Mletými Pasilla papričkami můžete také potřít maso připravené k naložení a grilování nebo pečení.