ChilliDoctor: Pasilla 30g

Další obrázky

8595660101126

ChilliDoctor: Pasilla 30g

Celé sušené chilli papričky Pasilla.

Pálivost: cca 1 000–2 500 SHU

Pasilla

Paprička, co vypadá a chutná jako rozinka

Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla" je odvozené od španělského slova "pasa", což doslova znamená "malá rozinka". A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky. Díky jejich tmavému zbarvení se jim také říká "Chile Negro" nebo "Mexican Negro".

Extra dlouhé a zeleno-černé

Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1 000–2 500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato). 

Plody odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) mají tenký protáhlý tvar, který připomíná fazolový nebo hrachový lusk. Jsou dlouhé asi 15-20 cm a při zrání mění svou barvu ze sytě zelené v zeleno-černou. Toto zbarvení je u mexických papriček neobvyklé, neboť ve zralé podobě je většina z nich červená nebo hnědá. 

Vyzkoušejte Pasilla papričky na všechny mexické speciality

V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. "Svaté trojice" místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. 

Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se k ní tortilla chipsy.

Pasilla papričky váš překvapí svou skvělou chutí v kombinaci s kachním masem, fenyklem, ovocem, česnekem, medem, jehněcím, mexickým oreganem nebo houbami a mořskými plody. Zkrátka na své si přijdou milovníci mírně pálivého chilli s podmanivou chutí ve slaných i sladkých jídlech. 

Z rehydratovaných Pasilla papriček (stačí sušené plody namočit do horké vody maximálně na 1520 minut) vyrobíte po rozmačkání či rozmixování chutný a jemně pikantní základ pro omáčky, salsy, marinády nebo polévky. Pro zajímavost, podle mexických receptů se tato paprička přidává do polévek mletá až nakonec, těsně před servírováním. Mletými Pasilla papričkami můžete také potřít maso připravené k naložení a grilování nebo pečení. 

Zobrazit více
55 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 1 833,30 Kč
Není skladem

Složení

Celé sušené chilli papričky Pasilla.

Pálivost: cca 1 0002 500 SHU


Celé sušené chilli papričky Pasilla.

Pálivost: cca 1 000–2 500 SHU

Pasilla

Paprička, co vypadá a chutná jako rozinka

Vznikají usušením tmavě zelených papriček Chilaca. Slovo "pasilla" je odvozené od španělského slova "pasa", což doslova znamená "malá rozinka". A ačkoliv je toto chilli všechno, jenom ne malé, vzhledově i chuťově má k rozinkám blízko. Sušené papričky mají tmavě hnědou až černou barvu a zvrásněný povrch. V jejich sladké chuti lze, kromě podtónů kakaa a bobulovin, opravdu rozpoznat také rozinky. Díky jejich tmavému zbarvení se jim také říká "Chile Negro" nebo "Mexican Negro".

Extra dlouhé a zeleno-černé

Mají velice mírnou a příjemnou pálivost okolo 1 000–2 500 SHU, což z nich dělá papričku vhodnou pro každodenní vaření a pohoštění i těch, kteří pokrmy z chilli běžně nemusí. Pochází údajně z mexického regionu Puebla (podobně jako Poblano papričky, ze kterých po usušení vznikají Ancho a Mulato). 

Plody odrůdy Capsicum annuum (papriky roční) mají tenký protáhlý tvar, který připomíná fazolový nebo hrachový lusk. Jsou dlouhé asi 15-20 cm a při zrání mění svou barvu ze sytě zelené v zeleno-černou. Toto zbarvení je u mexických papriček neobvyklé, neboť ve zralé podobě je většina z nich červená nebo hnědá. 

Vyzkoušejte Pasilla papričky na všechny mexické speciality

V Mexiku jsou spolu s Ancho a Mulato papričkami součástí tzv. "Svaté trojice" místní kuchyně. Najdete je především v "mole" omáčce a enchiladas a v dalších mexických pokrmech, jako jsou burritos nebo quesadillas. Ideálně vyniknou také v krémových omáčkách (zejména v těch podávaných k rybám), v sekané, dušeném hovězím nebo v kukuřičné polévce. 

Klíčovou roli hrají Pasilla papričky v tradiční mexické specialitě "Taco Soup", což je hustá polévka s hovězím masem, fazolemi, chilli a kukuřicí, která se servíruje posypaná čedarem a přelitá zakysanou smetanou. Přikusují se k ní tortilla chipsy.

Pasilla papričky váš překvapí svou skvělou chutí v kombinaci s kachním masem, fenyklem, ovocem, česnekem, medem, jehněcím, mexickým oreganem nebo houbami a mořskými plody. Zkrátka na své si přijdou milovníci mírně pálivého chilli s podmanivou chutí ve slaných i sladkých jídlech. 

Z rehydratovaných Pasilla papriček (stačí sušené plody namočit do horké vody maximálně na 1520 minut) vyrobíte po rozmačkání či rozmixování chutný a jemně pikantní základ pro omáčky, salsy, marinády nebo polévky. Pro zajímavost, podle mexických receptů se tato paprička přidává do polévek mletá až nakonec, těsně před servírováním. Mletými Pasilla papričkami můžete také potřít maso připravené k naložení a grilování nebo pečení.