ChilliDoctor: Chaotian chilli vločky 30g

Další obrázky

8595660103083

ChilliDoctor: Chaotian chilli vločky 30g

Papričky čelící nebi

Pochází z Číny, kde se nazývají “Chao tian jiao” podle města Sanying (Chaotian), odkud pochází. Někdy se jim také říká “papričky čelící nebi” (Facing Heaven chilli). Rostou totiž na keřích směrem vzhůru a jejich špička ukazuje k obloze. 

Z čínského chilli patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Chaotian mají lehce nasládlou citrusovou chuť. Plody dozrávají v sytě červenou barvu a mají velmi jemnou slupku, což z nich dělá ideální papričku pro použití v jakýchkoliv jídlech. Mají drobnější kuželovitý tvar o délce 3–6 cm.

Středně pálivé hvězdy sečuánské kuchyně

Chaotian jsou středně pálivé. Mají okolo 10,000 - 23,000 SHU a ty nejpálivější dosahují maximálně 30,000 SHU. Významnou úlohu hrají v asijské kuchyni, která ve svých jídlech často využívá kombinace chilli s citrusovou trávu nebo limetkou. Nejčastěji se potom používají na přípravu sečuánských jídel (mimo jiné také na výrobu populárního sečuánského chilli oleje). Právě díky svým citrusovým tónům v chuti jsou Chaotian papričky ideální do nejrůznějších čínských specialit a skvěle vyniknou v chilli-limetkové marinádě na žebírka. Dochutit jimi můžete asijské masové a zeleninové pánve, dušená masová jídla nebo polévku. Zkrátka všechna jídla, kterým chcete kromě výraznější pálivosti propůjčit také exotický a jemně kyselý citrusový nádech.

Skvělé pro naložení do oleje i alkoholu

Díky svému menšímu tvaru jsou Chaotian papričky jako stvořené pro naložení do oleje, vinného octa, medu nebo alkoholu (např. vodky). Stačí sušené papričky na jeden den až několik týdnů naložit do tekutiny, které budete chtít přidat nejen pořádnou ostrost, ale také decentní citrusovou chuť. Čím déle je necháte luhovat, tím více pálivý bude výsledek.

Pokud je zlehka osmažíte v trošce oleje, jejich barva se změní v zářivěji červenou a papričky ztratí trochu své pálivosti. Po vyjmutí jsou příjemnější ke konzumaci v celé podobě. A pokud se pálivosti vzdát nechcete, olej s papričkou jednoduše použijte jako základ pro vařené jídlo. 

Zobrazit více
39 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 1 300,00 Kč
Není skladem

Složení

100% red chaotian chilli drcené

Pálivost: cca 10 000 SHU až 23 000 SHU.


Papričky čelící nebi

Pochází z Číny, kde se nazývají “Chao tian jiao” podle města Sanying (Chaotian), odkud pochází. Někdy se jim také říká “papričky čelící nebi” (Facing Heaven chilli). Rostou totiž na keřích směrem vzhůru a jejich špička ukazuje k obloze. 

Z čínského chilli patří mezi jedny z nejoblíbenějších. Chaotian mají lehce nasládlou citrusovou chuť. Plody dozrávají v sytě červenou barvu a mají velmi jemnou slupku, což z nich dělá ideální papričku pro použití v jakýchkoliv jídlech. Mají drobnější kuželovitý tvar o délce 3–6 cm.

Středně pálivé hvězdy sečuánské kuchyně

Chaotian jsou středně pálivé. Mají okolo 10,000 - 23,000 SHU a ty nejpálivější dosahují maximálně 30,000 SHU. Významnou úlohu hrají v asijské kuchyni, která ve svých jídlech často využívá kombinace chilli s citrusovou trávu nebo limetkou. Nejčastěji se potom používají na přípravu sečuánských jídel (mimo jiné také na výrobu populárního sečuánského chilli oleje). Právě díky svým citrusovým tónům v chuti jsou Chaotian papričky ideální do nejrůznějších čínských specialit a skvěle vyniknou v chilli-limetkové marinádě na žebírka. Dochutit jimi můžete asijské masové a zeleninové pánve, dušená masová jídla nebo polévku. Zkrátka všechna jídla, kterým chcete kromě výraznější pálivosti propůjčit také exotický a jemně kyselý citrusový nádech.

Skvělé pro naložení do oleje i alkoholu

Díky svému menšímu tvaru jsou Chaotian papričky jako stvořené pro naložení do oleje, vinného octa, medu nebo alkoholu (např. vodky). Stačí sušené papričky na jeden den až několik týdnů naložit do tekutiny, které budete chtít přidat nejen pořádnou ostrost, ale také decentní citrusovou chuť. Čím déle je necháte luhovat, tím více pálivý bude výsledek.

Pokud je zlehka osmažíte v trošce oleje, jejich barva se změní v zářivěji červenou a papričky ztratí trochu své pálivosti. Po vyjmutí jsou příjemnější ke konzumaci v celé podobě. A pokud se pálivosti vzdát nechcete, olej s papričkou jednoduše použijte jako základ pro vařené jídlo.