ChilliDoctor: Birds Eye prášek 9g

Další obrázky

8595660102024

ChilliDoctor: Birds Eye prášek 9g

Zažijte čistou pálivou jízdu

Jak název napovídá, tady o žádného obra nepůjde. Nenechte se však jejich velikostí zmást. Tyhle drobné papričky dokáží divy! Připravte se na pořádně ostré chvilky. Na světě existuje několik různých variant této papričky, které se v ostrosti mohou lišit. Běžná pálivost se pohybují okolo 50,000 - 100,000 SHU, ty nejpálivější z nich potom mohou dosahovat až 200,000 SHU. 

Bird´s eye papričky odrůdy Capsicum frutescens (papriky křovité) pochází z Afriky a mají blízko k příbuzným Tabasco papričkám. Po staletí rostly v Africké divoké přírodě a v nedávné době se kromě africké Ugandy a Zimbabwe, začaly pěstovat také v Austrálii a Malawi. Plody jsou asi 1–2 cm velké a mají světle červenou barvu. 

Africký ďábel

Jejich jedinečnost spočívá v čistě pálivé chuti, která nemá sama o sobě žádné výrazné sladké, ovocné či jiné podtóny. Také proto se jim přezdívá “africký ďábel”. Někteří však v jejich chuti dokáží rozpoznat dotek suchého sena. 

V kuchyni se používají v syrovém i sušeném stavu. Každému jídlu dodají žár, který stojí za to. Dochutit s nimi můžete veškeré pikantní pokrmy, steaky, kuřecí maso, marinády, omáčky, polévky nebo guláš. Ve světě tvoří součást mnoha thajských nebo vietnamských jídel.

Zobrazit více
41 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 4 555,60 Kč
Není skladem

Složení

Birds Eye chilli papričky 100%

až 100 000 SHU


Zažijte čistou pálivou jízdu

Jak název napovídá, tady o žádného obra nepůjde. Nenechte se však jejich velikostí zmást. Tyhle drobné papričky dokáží divy! Připravte se na pořádně ostré chvilky. Na světě existuje několik různých variant této papričky, které se v ostrosti mohou lišit. Běžná pálivost se pohybují okolo 50,000 - 100,000 SHU, ty nejpálivější z nich potom mohou dosahovat až 200,000 SHU. 

Bird´s eye papričky odrůdy Capsicum frutescens (papriky křovité) pochází z Afriky a mají blízko k příbuzným Tabasco papričkám. Po staletí rostly v Africké divoké přírodě a v nedávné době se kromě africké Ugandy a Zimbabwe, začaly pěstovat také v Austrálii a Malawi. Plody jsou asi 1–2 cm velké a mají světle červenou barvu. 

Africký ďábel

Jejich jedinečnost spočívá v čistě pálivé chuti, která nemá sama o sobě žádné výrazné sladké, ovocné či jiné podtóny. Také proto se jim přezdívá “africký ďábel”. Někteří však v jejich chuti dokáží rozpoznat dotek suchého sena. 

V kuchyni se používají v syrovém i sušeném stavu. Každému jídlu dodají žár, který stojí za to. Dochutit s nimi můžete veškeré pikantní pokrmy, steaky, kuřecí maso, marinády, omáčky, polévky nebo guláš. Ve světě tvoří součást mnoha thajských nebo vietnamských jídel.