Adveni: Bezlepkový ENERGY chléb s moukou z chia semínek 500g

Další obrázky

8594181850650

Adveni: Bezlepkový ENERGY chléb s moukou z chia semínek 500g

Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Tato drobná semínka, jako i mouka, která se z nich získává, mají mimořádně vysoký podíl plnohodnotných bílkovin a vynikají vysokým obsahem vlákniny. Navíc představují jedinečný rostlinný zdroj polynenasycených mastných kyselin, zejména omega-3 alfa-linolenové kyseliny, a obsahují velké množství vitamínů a minerálů, zejména vápníku (5× větší množství než v mléce), draslíku (2× více než v banánech) a železa (3× více než ve špenátu). Díky těmto svým nutričním vlastnostem jsou ideálním doplňkem stravy pro sportovce, vegetariány, vegany, diabetiky, ženy těhotné a kojící, seniory a jedince usilující o redukci váhy. Protože neobsahují lepek, jejich konzumace je vhodná i pro celiaky

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 380 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečtě v předehřáté troubě při 200°C cca hodinu.

Zobrazit více
77 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 154,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 01. dubna.

Země původu

Česká republika

Složení

kukuřičný škrob, bramborový škrob, tapiokový modifikovaný škrob, chia mouka – mleté výlisky ze semen chia – šalvěje hispánské (Salvia Hispanica) (6 %), dextróza, jedlá sůl, slunečnicový lecitin (emulgátor), guarová guma (zahušťovadlo), kmín drcený, kyselina askorbová (látka zlepšující mouku), kyselina citronová (regulátor kyselosti)

Bez lepku, mléka, vajec, sójové mouky, sójového lecitinu, lupinové mouky, deproteinovaného pšeničného škrobu, barviv, aromat, konzervačních látek


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1526 /363
tuky (g) 1.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.6
sacharidy (g) 84.7
z toho cukry (g) 2.1
bílkoviny (g) 1.8

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chraňte před teplem.

Upozornění pro alergiky

Může obsahovat stopy sezamu.

Pod exotickým označením chia („čia“) se skrývají semínka šalvěje hispánské (Salvia hispanica), pěstované v některých oblastech Střední a Jižní Ameriky. Původní obyvatelé těchto zemí semínka chia pravidelně konzumovali a znalosti o jejich příznivých účincích si předávali po generace. Tato drobná semínka, jako i mouka, která se z nich získává, mají mimořádně vysoký podíl plnohodnotných bílkovin a vynikají vysokým obsahem vlákniny. Navíc představují jedinečný rostlinný zdroj polynenasycených mastných kyselin, zejména omega-3 alfa-linolenové kyseliny, a obsahují velké množství vitamínů a minerálů, zejména vápníku (5× větší množství než v mléce), draslíku (2× více než v banánech) a železa (3× více než ve špenátu). Díky těmto svým nutričním vlastnostem jsou ideálním doplňkem stravy pro sportovce, vegetariány, vegany, diabetiky, ženy těhotné a kojící, seniory a jedince usilující o redukci váhy. Protože neobsahují lepek, jejich konzumace je vhodná i pro celiaky

Návod k přípravě v klasické troubě

Před otevřením sáček protřepejte, aby se jeho obsah dobře promísil. Do ještě suché směsi přidejte droždí. Důkladně promíchejte. 380 ml vlažné vody nalijte do vhodné nádoby a vmíchejte ručně nebo hnětačem na malou rychlost směs s droždím. Hněťte do hladka na střední rychlost 10 minut. Nechte vykynout v troubě předehřáté na 35-40 °C po dobu 20 minut. Poté těsto znovu promíchejte při malých otáčkách a následně vytvarujte bochník do formy. Nechte kynout dalších 60 minut. Pečtě v předehřáté troubě při 200°C cca hodinu.