Bezlepková směs Semixína 600g

Další obrázky

8595674912183

Bezlepková směs Semixína 600g

Bezlepková Semixína je nejnovější výrobek Semix určený zejména celiakům. Sypká směs je bez obsahu lepku.Z této sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář. Z balení upečete 3 bábovky nebo rolády. 

Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu: K přípravě potřebujete: 200 g Semixíny, 2 vejce (velikosti M), 20 ml vody (4 polévkové lžíce), 40 ml oleje (6 polévkových lžic). Postup přípravy: 200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.* *Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut. Náš tip: K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.

Zobrazit více
99 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 165,00 Kč
Není skladem

Země původu

Česká republika

Složení

cukr, rýžová mouka, pšeničný škrob deproteinovaný, emulgátor (E 472b, E 477, glukosový sirup, sojová mouka, E 450), sušená syrovátka, kypřící látky (E 450, E 500), bramborový a rýžový proteinový koncentrát, mořská sůl, okyselovadlo (E 330), aroma, barvivo (E 160a)


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1600 /381
tuky (g) 2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 1.3
sacharidy (g) 87
z toho cukry (g) 44
bílkoviny (g) 2.8

Skladování a použití

Skladujte v suchu a temnu.

Upozornění pro alergiky

Neužívat v případě přecitlivělosti na některou ze složek.

Bezlepková Semixína je nejnovější výrobek Semix určený zejména celiakům. Sypká směs je bez obsahu lepku.Z této sypké směsi si můžete sami doma upéct bábovku, roládu či piškotový korpus snadno a rychle a nemusíte být profesionální cukrář. Z balení upečete 3 bábovky nebo rolády. 

Návod k přípravě bábovky, rolády či piškotového korpusu: K přípravě potřebujete: 200 g Semixíny, 2 vejce (velikosti M), 20 ml vody (4 polévkové lžíce), 40 ml oleje (6 polévkových lžic). Postup přípravy: 200 g směsi nasypeme do vyšší misky, přidáme vejce, přilijeme vodu a šleháme šlehačem na nejvyšším stupni 8 minut. Následně přidáme olej a ještě krátce zašleháme. Těsto vložíme do tukem vymazané bábovkové či dortové formy (průměr 26 cm) vysypané rýžovou moukou a pečeme. Teplotu a dobu pečení přizpůsobíme dle trouby (110 - 170 °C, 40 - 50 minut). Po upečení necháme 10 minut vychladnout, vyjmeme z formy a necháme úplně vychladnout.* *Pokud připravujete roládu, rozetřete vyšlehanou směs na plech o velikosti cca 30 x 40 cm a pečte při 180 °C 10 - 15 minut. Náš tip: K 1/3 těsta přidejte kakao. Do bábovkové formy nalijte světlé těsto a následně přidejte těsto tmavé. Promícháním získáte mramorovou bábovku.