Chlebová bezlepková směs 1kg

Další obrázky

8595035940114

Chlebová bezlepková směs 1kg

Příprava: do 250g směsi přidáme 10g droždí rozpuštěného ve 180- 200ml teplé vody. event. přisolíme a ihned promícháme za současného přidávání 1 lžíce oleje. Na dohnětení můžeme použít bramborový škrob. Vložíme do vymazané formy, povrch potřeme studenou vodou a necháme asi 30minut kynout. Zavlažení několikrát opakujeme, aby povrch neoschl. Při vložení do trouby nemá být těsto úplně vykynuté. Pečeme cca 50-55 minut při teplotě 240°C ve vlhkém prostředí (do trouby vložíme hrnek s vodou). K upečení jednoho bochníčku doporučujeme použít jen 250g směsi, protože chléb delším skladováním tvrdne. Pro získání delší trvanlivosti můžete do těsta přidat jedno jemné rozstrouhané jablko nebo jeden střední brambor.

Zobrazit více
87 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 87,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve čtvrtek, 18. dubna.

Země původu

Česká republika

Složení

kukuřičný škrob, bramborový škrob, rýžová mouka, cukr, škrob kukuřičný modifikovaný, kmín

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1640 /390
tuky (g) 1.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 89
z toho cukry (g) 3.3
bílkoviny (g) 2.2

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Příprava: do 250g směsi přidáme 10g droždí rozpuštěného ve 180- 200ml teplé vody. event. přisolíme a ihned promícháme za současného přidávání 1 lžíce oleje. Na dohnětení můžeme použít bramborový škrob. Vložíme do vymazané formy, povrch potřeme studenou vodou a necháme asi 30minut kynout. Zavlažení několikrát opakujeme, aby povrch neoschl. Při vložení do trouby nemá být těsto úplně vykynuté. Pečeme cca 50-55 minut při teplotě 240°C ve vlhkém prostředí (do trouby vložíme hrnek s vodou). K upečení jednoho bochníčku doporučujeme použít jen 250g směsi, protože chléb delším skladováním tvrdne. Pro získání delší trvanlivosti můžete do těsta přidat jedno jemné rozstrouhané jablko nebo jeden střední brambor.