Basilur: Chinese White Tea 100g

Další obrázky

4792252936836

Basilur: Chinese White Tea 100g

Pěstování a výroba bílého čaje prochází poměrně složitými procesy. Bílý čaj se zpracovává z prvních, ještě nerozvinutých čajových lístků rostliny „Camellia sinensis“, které se ručně sbírají na počátku vegetačního období, tedy během velmi krátkého časového úseku odpovídajícímu přelomu března a dubna. K výrobě tohoto čaje slouží pouze mladé pupeny, které jsou pokryty jemnými stříbřitě bílými chloupky. Odtud také nese svůj název. V období dešťů se tyto pupeny rozvíjejí do lístků a tím ztrácejí svojí specifickou chuť a vůni.

Poté co jsou pupeny sebrány, nechávají se zcela volně zvadnout a následně za pomoci slunečních paprsků usušit. Protože se bílý čaj nepraží ani nefermentuje, uchovává si svoje typické aroma, které ho odlišuje od ostatních druhů čajů. Toto velice šetrné zpracovávání umožňuje poupatům udržet si vysokou koncentraci antioxidantů, jako mají čerstvé čajové listy, proto jsou jeho účinky na lidský organismus tak blahodárné.

Zobrazit více
153 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 29. dubna.

Složení

bílý čaj

Skladování a použití

Skladujte v hermeticky uzavřeném obalu v suchém, temném a chladném prostředí. Ideální je teplota do 20°C.

Dávkování a způsob užití

1čajovou lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 90°C, louhovat 5 minut

Pěstování a výroba bílého čaje prochází poměrně složitými procesy. Bílý čaj se zpracovává z prvních, ještě nerozvinutých čajových lístků rostliny „Camellia sinensis“, které se ručně sbírají na počátku vegetačního období, tedy během velmi krátkého časového úseku odpovídajícímu přelomu března a dubna. K výrobě tohoto čaje slouží pouze mladé pupeny, které jsou pokryty jemnými stříbřitě bílými chloupky. Odtud také nese svůj název. V období dešťů se tyto pupeny rozvíjejí do lístků a tím ztrácejí svojí specifickou chuť a vůni.

Poté co jsou pupeny sebrány, nechávají se zcela volně zvadnout a následně za pomoci slunečních paprsků usušit. Protože se bílý čaj nepraží ani nefermentuje, uchovává si svoje typické aroma, které ho odlišuje od ostatních druhů čajů. Toto velice šetrné zpracovávání umožňuje poupatům udržet si vysokou koncentraci antioxidantů, jako mají čerstvé čajové listy, proto jsou jeho účinky na lidský organismus tak blahodárné.