Avokádový olej BIO 250ml

Další obrázky

8594046600543

Avokádový olej BIO 250ml

Avokádový olej je bohatý na minerální látky, polynenasycené mastné kyseliny (α-linolenová a linolová) a mononenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu LDL cholesterolu. Olej obsahuje velké množství vitaminu E, který zabraňuje žluknutí nenasycených mastných kyselin a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidační účinky. Chrání cévy, které jsou pak silnější a pružnější a lépe reagují na změny krevního tlaku. Pravidelnou konzumací můžete snížit riziko vzniku trombózy. Kyselina olejová pomáhá zabránit vstřebávání cholesterolu a triglyceridů do krevního oběhu. Snižuje také tvorbu zubního plaku a posiluje dásně.

Vitaminy A, D a E, obsaženy v avokádovém oleji, jsou výborné na regeneraci kožních buněk. Vitaminy A a E mají silné antibakteriální a hojivé účinky při řezných poranění nebo akné. Avokádový olej má pozitivní účinky při problémech s prostatou.

Díky vysokému bodu tání (250 °C) mají všestranné použití. Jsou vhodné na pečení, smažení i grilování. Lze je také použít do salátů a marinád. Avokádové oleje jsou zdravou a chutnou alternativou k běžné přípravě jídla.

Pro olej je typická zlatožlutá barva s nádechem zelené a jemná oříšková chuť.

Zobrazit více
211 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 844,00 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás ve středu, 11. prosince.

Složení

panenský avokádový olej* z prvního lisování za studena

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 3370 /802
tuky (g) 91
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 13

Skladování a použití

Při pokojové teplotě v suchu. Není nutno skladovat v ledničce. Láhev pečlivě uzavírejte, chraňte před přímým světlem a přístupem vzduchu (kyslík ničí nenasycené mastné kyseliny).

Dávkování a způsob užití

Vhodný ke smažení, pečení, ale také do salátů a marinád.

Avokádový olej je bohatý na minerální látky, polynenasycené mastné kyseliny (α-linolenová a linolová) a mononenasycené mastné kyseliny, které snižují hladinu LDL cholesterolu. Olej obsahuje velké množství vitaminu E, který zabraňuje žluknutí nenasycených mastných kyselin a spolu s omega-3 a omega-6 má silné antioxidační účinky. Chrání cévy, které jsou pak silnější a pružnější a lépe reagují na změny krevního tlaku. Pravidelnou konzumací můžete snížit riziko vzniku trombózy. Kyselina olejová pomáhá zabránit vstřebávání cholesterolu a triglyceridů do krevního oběhu. Snižuje také tvorbu zubního plaku a posiluje dásně.

Vitaminy A, D a E, obsaženy v avokádovém oleji, jsou výborné na regeneraci kožních buněk. Vitaminy A a E mají silné antibakteriální a hojivé účinky při řezných poranění nebo akné. Avokádový olej má pozitivní účinky při problémech s prostatou.

Díky vysokému bodu tání (250 °C) mají všestranné použití. Jsou vhodné na pečení, smažení i grilování. Lze je také použít do salátů a marinád. Avokádové oleje jsou zdravou a chutnou alternativou k běžné přípravě jídla.

Pro olej je typická zlatožlutá barva s nádechem zelené a jemná oříšková chuť.

Mohlo by se Vám také líbit