Agar-agar přírodní 28g

Další obrázky

8594037110259

Agar-agar přírodní 28g

Agar-agar, známý v Japonsku jako kanten, je výborným přirozeným želírujícím prostředkem s velmi jemnou chutí. Mimo to je velmi výživný, protože obsahuje mnoho minerálů.

Může být použit na dezerty - želé nebo kořeněné zeleninové aspiky. Neutrální chuť agar-agaru neovlivní přirozené aroma ovoce nebo zeleniny.

Agar-agar vytváří hutnější želé než komerční želatina a tak rychle se nerozpustí.

Je čistě rostlinného původu a bez kalorií.

Agar-agar se dá snadno a rychle připravit, protože vyžaduje velmi krátké vaření. Na vychladnutí při pokojové teplotě však potřebuje asi hodinu.

Agar-agar se připravuje z červené řasy gelidium, v Japonsku známé jako tengusa. Její buněčné stěny obsahují komplexní polysacharidové škroby, které se podobají celulóze.

Přirozený agar-agar je bohatý na jód a stopové prvky a byl dlouhou dobu ceněn jako mírný projímavý prostředek, přičemž může být zesílen účinek přidáním zázvorové šťávy. Přirozená želírující schopnost agar-agaru se pohybuje podle stupně kyselosti nebo zásaditosti pokrmu, se kterým se používá. Obvyklá dávka je 1 šálek vloček s 5 šálky vody. Kyselé potraviny potřebují více agar-agaru než zásadité. Doporučujeme želé předem vyzkoušet, vezměte malou lžičku teplé hmoty a dejte na studený povrch ztuhnout. Normálně to trvá 1-2 minuty. Do hmoty pak můžete přidat buď více agaru nebo tekutiny.

Zobrazit více
121 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 4 321,40 Kč
Není skladem

Složení

mořská řasa Agar - agar

Agar-agar, známý v Japonsku jako kanten, je výborným přirozeným želírujícím prostředkem s velmi jemnou chutí. Mimo to je velmi výživný, protože obsahuje mnoho minerálů.

Může být použit na dezerty - želé nebo kořeněné zeleninové aspiky. Neutrální chuť agar-agaru neovlivní přirozené aroma ovoce nebo zeleniny.

Agar-agar vytváří hutnější želé než komerční želatina a tak rychle se nerozpustí.

Je čistě rostlinného původu a bez kalorií.

Agar-agar se dá snadno a rychle připravit, protože vyžaduje velmi krátké vaření. Na vychladnutí při pokojové teplotě však potřebuje asi hodinu.

Agar-agar se připravuje z červené řasy gelidium, v Japonsku známé jako tengusa. Její buněčné stěny obsahují komplexní polysacharidové škroby, které se podobají celulóze.

Přirozený agar-agar je bohatý na jód a stopové prvky a byl dlouhou dobu ceněn jako mírný projímavý prostředek, přičemž může být zesílen účinek přidáním zázvorové šťávy. Přirozená želírující schopnost agar-agaru se pohybuje podle stupně kyselosti nebo zásaditosti pokrmu, se kterým se používá. Obvyklá dávka je 1 šálek vloček s 5 šálky vody. Kyselé potraviny potřebují více agar-agaru než zásadité. Doporučujeme želé předem vyzkoušet, vezměte malou lžičku teplé hmoty a dejte na studený povrch ztuhnout. Normálně to trvá 1-2 minuty. Do hmoty pak můžete přidat buď více agaru nebo tekutiny.