Agar-agar přírodní 28g

Další obrázky

Agar-agar přírodní 28g

Země původu: Japonsko
Skladem
U Vás ve čtvrtek, 23. ledna.
Skladem 4 kusy
130 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 4 642,90 Kč
(ks)
 
 
8594037110259
Agar-agar, známý v Japonsku jako kanten, je výborným přirozeným želírujícím prostředkem s velmi jemnou chutí. Mimo to je velmi výživný, protože obsahuje mnoho minerálů. Může být použit na dezerty - želé nebo kořeněné zeleninové aspiky. Neutrální chuť agar-agaru neovlivní přirozené aroma ovoce nebo zeleniny. Agar-agar vytváří hutnější želé než komerční želatina a tak rychle se nerozpustí. Je čistě rostlinného původu a bez kalorií. Ochlazující působení ovocného kantenu jako osvěžujícího dezertu je nepopiratelné. V zimě přináší kořeněný aspik s troškou zvláštní vůně snadnou změnu do výživného jídla. Agar-agar se dá snadno a rychle připravit, protože vyžaduje velmi krátké vaření. Na vychladnutí při pokojové teplotě však potřebuje asi hodinu. Agar-agar se připravuje z červené řasy gelidium, v Japonsku známé jako tengusa. Její buněčné stěny obsahují komplexní polysacharidové škroby, které se podobají celulóze. Ve své divoké formě mají výraznou vůni a dost silnou chuť. Přirozený agar-agar je bohatý na jód a stopové prvky a byl dlouhou dobu ceněn jako mírný projímavý prostředek, přičemž může být zesílen účinek přidáním zázvorové šťávy. Přirozená želírující schopnost agar-agaru se pohybuje podle stupně kyselosti nebo zásaditosti pokrmu, se kterým se používá. Obvyklá dávka je 1 šálek vloček s 5 šálky vody. Kyselé potraviny potřebují více agar-agaru než zásadité. Doporučujeme želé předem vyzkoušet, vezměte malou lžičku teplé hmoty a dejte na studený povrch ztuhnout. Normálně to trvá 1-2 minuty. Do hmoty pak můžete přidat buď více agaru nebo tekutiny.

Složení

mořská řasa Agar - agar