Guarová guma 100g

Další obrázky

8594034777592

Guarová guma 100g

Guma guar nebo také guarová guma (E412) je polysacharid s velkou viskozitou vyráběný z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu.

Rozpustná vláknina se nachází v semenech rostliny druhu Cyamopsis tetragonolobus a ve spojení s vodou vytváří hustý roztok. Používá se především jako zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Její velkou výhodou je, že dokáže zahustit 5 – 8x lépe než klasický škrob. V potravinářství se přidává do mraženého ovoce, ovocných nápojů i majonéz. Guma guar také částečně nahrazuje lepek a navíc dodává těstu vláčnost, drží ho pohromadě, zvyšuje objem, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje celkovou životnost.

Zobrazit více
20 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 200,00 Kč
(ks)
Skladem
2 kusy
U Vás v pondělí, 29. dubna.

Složení

guma guar

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1453 /346
tuky (g) 5
sacharidy (g) 3
bílkoviny (g) 86

Skladování a použití

Skladujte v suchu a chladu.

Dávkování a způsob užití

Cca 1 kávová lžička na 500g mouky. Vyšší dávky mohou mít projímavé účinky.

Guma guar nebo také guarová guma (E412) je polysacharid s velkou viskozitou vyráběný z guarových bobů, semen rostliny Cyamopsis tetragonoloba podobné fazoli. Jde o rostlinu čeledi bobovitých, je to luštěnina, která se pěstuje hlavně ve střední Asii, především v Indii a Pákistánu.

Rozpustná vláknina se nachází v semenech rostliny druhu Cyamopsis tetragonolobus a ve spojení s vodou vytváří hustý roztok. Používá se především jako zahušťovadlo, emulgátor a stabilizátor. Její velkou výhodou je, že dokáže zahustit 5 – 8x lépe než klasický škrob. V potravinářství se přidává do mraženého ovoce, ovocných nápojů i majonéz. Guma guar také částečně nahrazuje lepek a navíc dodává těstu vláčnost, drží ho pohromadě, zvyšuje objem, zlepšuje jeho texturu a prodlužuje celkovou životnost.