Mořské řasy Dulse BIO 100g

Další obrázky

8437002393014

Mořské řasy Dulse BIO 100g

Dulse roste na skalnatých pobřežích v turbulentních vodách kolem spodní hranice přílivu Atlantiku. Řasy jsou malé 15-30 cm dlouhé a mají tenké, měkké vějířovité listy. Sklizeň probíhá v květnu až říjnu. Rostliny se trhají ručně, pak jsou sušeny na slunci a větru.

Řasa dulse je bohatá na železo, vápník, hořčík, fosfor a jód. Má také vysoký obsah proteinů. Dulse výrazně posiluje krev a cévy.

Dulse v kuchyni: Řasu dulse na 10 minut namočíme a pak ji přidáváme do polévek a omáček, směsí a ještě 10 minut povaříme. Dulse vločky se zase přisypávající do jídel těsně před ukončení jejich přípravy. Můžeme je s úspěchem používat do polévek, masových a zeleninových směsí, salátů. Pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.

Řasu můžeme použít jako koření: nasucho ji opražíme a pak rozdrtíme v hmoždíři na prášek. Přidává se do polévek (na konci varu), do salátů i do hlavních jídel. Při přípravě ji na deset minut namočíme do vody a potom přidáváme nejlépe do polévek a zeleninových jídel. Ve vroucí vodě by se tato řasa měla připravovat dalších deset minut.
Před přípravou řasy omyjte. Nevařené: nakrájejte řasy na malé kostičky, namočte na 2 minuty a přidejte do salátu. Vařené: do polévek přidejte ke konci vaření.

Zobrazit více
425 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 4 250,00 Kč
Není skladem

Složení

mořské řasy Dulse*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1078 /257
tuky (g) 0.3
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.1
sacharidy (g) 38
z toho cukry (g) 0.5
vláknina (g) 14.2
bílkoviny (g) 18.1

Skladování a použití

Skladujte při teplotě 5-25°C, ideálně v temnu, mimo dosah přímého slunečního záření.

Dávkování a způsob užití

do salátů, omáček, dušených pokrmů a hodí se i na ozdobení. Před použitím se nemusí namáčet, můžete ji použít hned.

Dulse roste na skalnatých pobřežích v turbulentních vodách kolem spodní hranice přílivu Atlantiku. Řasy jsou malé 15-30 cm dlouhé a mají tenké, měkké vějířovité listy. Sklizeň probíhá v květnu až říjnu. Rostliny se trhají ručně, pak jsou sušeny na slunci a větru.

Řasa dulse je bohatá na železo, vápník, hořčík, fosfor a jód. Má také vysoký obsah proteinů. Dulse výrazně posiluje krev a cévy.

Dulse v kuchyni: Řasu dulse na 10 minut namočíme a pak ji přidáváme do polévek a omáček, směsí a ještě 10 minut povaříme. Dulse vločky se zase přisypávající do jídel těsně před ukončení jejich přípravy. Můžeme je s úspěchem používat do polévek, masových a zeleninových směsí, salátů. Pomazánek nebo jen tak na chleba s máslem.

Řasu můžeme použít jako koření: nasucho ji opražíme a pak rozdrtíme v hmoždíři na prášek. Přidává se do polévek (na konci varu), do salátů i do hlavních jídel. Při přípravě ji na deset minut namočíme do vody a potom přidáváme nejlépe do polévek a zeleninových jídel. Ve vroucí vodě by se tato řasa měla připravovat dalších deset minut.
Před přípravou řasy omyjte. Nevařené: nakrájejte řasy na malé kostičky, namočte na 2 minuty a přidejte do salátu. Vařené: do polévek přidejte ke konci vaření.