Labeta: Želírovací cukr 3:1 BIO 340g

Další obrázky

8594009165973

Labeta: Želírovací cukr 3:1 BIO 340g

Výrobce: Labeta, a.s.
  • obsahuje jen BIO třtinový cukr a pektiny
  • směs je bez konzervantů
  • vhodná pro sladké ovoce
  • balení vystačí na 1 kg ovoce

Návod na přípravu

Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Zobrazit více
71 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 208,80 Kč
Není skladem

Země původu

Česká republika

Složení

cukr třtinový*, želírující látka: pektiny 2,4 %

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1653 /394
tuky (g) 0.5
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.1
sacharidy (g) 95
z toho cukry (g) 95
vláknina (g) 1.4
bílkoviny (g) 0.5

Skladování a použití

Uchovejte v suchu a chraňte před teplem.
  • obsahuje jen BIO třtinový cukr a pektiny
  • směs je bez konzervantů
  • vhodná pro sladké ovoce
  • balení vystačí na 1 kg ovoce

Návod na přípravu

Očištěné a vypeckované ovoce (900–1000 g) rozemeleme nebo prolisujeme. Chceme-li vyrobit tužší marmeládu nebo máme-li hodně šťavnaté ovoce jako jsou třešně, višně, maliny, použijeme pouze 800–900 g ovoce. Do připraveného ovoce vsypeme obsah sáčku a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3–5 minut. Dochutíme kyselinou citronovou, můžeme přidat ještě cukr. Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.