Žito ozimé BIO 500g

Další obrázky

8595016502225

Žito ozimé BIO 500g

Žito je svým složením podobné pšenici. Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší.

Návod k přípravě: Žito si můžete sami umlít (na domácím mlýnku). Žitná mouka není tak bohatá na lepek jako pšenice, ale dá se z ní upéct dobrý chléb. Je hutnější než pšeničný chléb, protože obsahuje méně glutenu a těsto připravené z žitné mouky špatně kyne. Z toho důvodu se žitná mouka většinou míchá s pšeničnou moukou. Po namočení na několik hodin se dá žito vařit jako rýže. Mělo by se vařit v tlakovém hrnci, aby neztvrdlo.

Zobrazit více
29 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 58,00 Kč
Není skladem

Složení

žito ozimé*

*) produkt kontrolovaného ekologického zemědělství


Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1385 /330
tuky (g) 2
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 70.2
z toho cukry (g) 1
bílkoviny (g) 10.5

Skladování a použití

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %.

Upozornění pro alergiky

Obsahuje lepek.

Žito je svým složením podobné pšenici. Škrobové částice v žitě jsou dobře obaleny celulózou, díky čemuž je uvolňování molekul glukózy pomalejší.

Návod k přípravě: Žito si můžete sami umlít (na domácím mlýnku). Žitná mouka není tak bohatá na lepek jako pšenice, ale dá se z ní upéct dobrý chléb. Je hutnější než pšeničný chléb, protože obsahuje méně glutenu a těsto připravené z žitné mouky špatně kyne. Z toho důvodu se žitná mouka většinou míchá s pšeničnou moukou. Po namočení na několik hodin se dá žito vařit jako rýže. Mělo by se vařit v tlakovém hrnci, aby neztvrdlo.