Tapioka 100% škrob z manioku 200g

Skladem
U Vás v pondělí, 27. listopadu.
Skladem více jak 5 kusů
48 Kč
240,00 Kč/kg
(ks)
 
 
8594178671039

Popis

Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.


Příprava: kuličky přes noc namočíme a rozmixujeme. Přidáme k bezlepkové mouce v poměru 1:5. Nasucho pomleté kuličky lze použít v piškotových těstech.


Tapiokový dezert


Budeme potřebovat: 100 g tapiokových perliček, 600 ml sójového (nebo rýžového) mléka, 4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli


Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sójové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.


Poznámka: Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky. Uvedený recept je veganská varianta. Je vhodný pro dietu bez lepku, mléka a vajec. 

Tapioka 100% škrob z manioku 200g

Dvojklikem zobrazíte obrázek v plné velikosti

Oddálit
Přiblížit

Další obrázky

Složení

maniok jedlý (Manihot esculenta) kořen

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100 g nebo 100 ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1499 /357
sacharidy (g) 8.9
z toho cukry (g) 3.4
vláknina (g) 0.2
bílkoviny (g) 0.9