Tapioka 100% škrob z manioku 200g

Další obrázky

8594178671039

Tapioka 100% škrob z manioku 200g

Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.

Příprava: kuličky přes noc namočíme a rozmixujeme. Přidáme k bezlepkové mouce v poměru 1:5. Nasucho pomleté kuličky lze použít v piškotových těstech.

Tapiokový dezert

Budeme potřebovat: 100 g tapiokových perliček, 600 ml sójového (nebo rýžového) mléka, 4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sójové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.

Poznámka: Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky. Uvedený recept je veganská varianta. Je vhodný pro dietu bez lepku, mléka a vajec. 

Zobrazit více
48 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 240,00 Kč
Není skladem

Složení

maniok jedlý (Manihot esculenta) kořen

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1499 /357
sacharidy (g) 8.9
z toho cukry (g) 3.4
vláknina (g) 0.2
bílkoviny (g) 0.9

Tapioca je škrob získaný z kořene Manioku - přirozeně bezlepkový. Maniok je rostlina původem z Jižní Ameriky a Západní Indie. Používá se jako zahušťovadlo či jako surovina pro přípravu pudinků a bezlepkových těst. Může nahradit vejce (pojivo). Tapioca je vhodná i k zahuštění polévek nebo omáček. Jedná se o prastarou surovinu, kterou údajně používali už Mayové.

Příprava: kuličky přes noc namočíme a rozmixujeme. Přidáme k bezlepkové mouce v poměru 1:5. Nasucho pomleté kuličky lze použít v piškotových těstech.

Tapiokový dezert

Budeme potřebovat: 100 g tapiokových perliček, 600 ml sójového (nebo rýžového) mléka, 4 lžíce cukru, 1 sáček vanilkového cukru, špetka soli

Tapiokové perličky namočíme na 6 hodin do dvojnásobného objemu vlažné vody. Sójové mléko nalijeme do velkého hrnce a dáme vařit. Přidáme špetku soli a oba druhy cukru. Namočenou tapioku pomocí sítka slijeme a vsypeme do vroucího mléka. Za stálého míchání vaříme, než směs zhoustne a tapioka zprůhlední. Mělo by to trvat asi 10 minut. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu, výsledná směs by měla být hustá jako klasický pudink. Hotové nalijeme do misek a necháme vychladit. Před servírováním ozdobíme např. skořicovým cukrem, kakaem nebo ovocem.

Poznámka: Tento dezert je velmi oblíbený ve Velké Británii a v USA. Správně se vaří z kravského mléka a přidávají se dva žloutky. Uvedený recept je veganská varianta. Je vhodný pro dietu bez lepku, mléka a vajec.