Labeta: Univerzální bezlepková směs 550g

Další obrázky

8594009165164

Labeta: Univerzální bezlepková směs 550g

Výrobce: Labeta, a.s.
Bezlepková směs univerzální je určena pro přípravu nejrůznějších pokrmů bezlepkové diety. Směs nahrazuje mouku. Návod na přípravu Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany. Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C. Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“. Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme el. šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut.
Zobrazit více
51 Kč
Cena za měrnou jednotku (kg nebo l): 92,70 Kč
(ks)
Skladem
více než 5 kusů
U Vás v pondělí, 01. dubna.

Země původu

Česká republika

Složení

bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, kukuřičný škrob, guma guar, fosforečnany vápenaté, kyselina askorbová, kyselina citronová

Údaje o energetické hodnotě a obsahu živin na 100g nebo 100ml

energetická hodnota (kJ/kcal) 1482 /353
tuky (g) 0.7
z toho nasycené mastné kyseliny (g) 0.2
sacharidy (g) 83
z toho cukry (g) 1.2
vláknina (g) 1.5
bílkoviny (g) 2.9

Skladování a použití

Skladujte v suchu v uzavřeném obalu. Chraňte před teplem a přímým slunečním zářením.
Bezlepková směs univerzální je určena pro přípravu nejrůznějších pokrmů bezlepkové diety. Směs nahrazuje mouku. Návod na přípravu Kynuté knedlíky: 275 g směsi, 1 vejce, 7 g sušeného droždí, 5 g soli a 130–140 ml vody smícháme a vypracujeme těsto, které necháme kynout 30–45 minut. Z těsta připravíme knedlík, necháme 10–15 minut kynout a poté vaříme v osolené vodě 8–10 minut z jedné strany, knedlík otočíme a vaříme opět 8–10 minut z druhé strany. Koláče: ze 7 g sušeného droždí, špetky soli, 2 lžic cukru a 10 lžic vlažného mléka připravíme kvásek. Jakmile začne kvásek kynout, přidáme 275 g směsi, 2 vejce, 150 g měkkého másla nebo margarínu a vypracujeme těsto. Připravené těsto rozválíme na plát silný cca 1 cm. Plát těsta rozkrájíme na čtverečky cca 6 x 6 cm, čtverečky naplníme mákem, ořechy, tvarohem, marmeládou nebo povidly. Důkladně spojíme rohy čtverečků, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na máslem vymazaném plechu 15–20 minut při 180 °C. Chléb: do domácí pekárny nalijeme 450–460 ml vlažné vody, přidáme 550 g směsi, 10 g sušeného nebo 30 g čerstvého droždí, 1 lžičku soli a cukru a 1 polévkovou lžíci oleje a kmínu. Zvolíme program s dobou trvání cca 2 hodiny, např. „Základní“, „Rychlý“, “Sprint“ nebo „Gluten-free“. Bábovka: 275 g směsi, 165 g cukru, 3 vejce, 100 ml oleje, 200 ml mléka a 1 kypřící prášek vhodný pro bezlepkovou dietu a šleháme el. šlehačem 3–4 minuty do hladkého těsta. Pečeme při 160–170 °C, asi 45–50 minut.